Volkswagen GOLF: Regelmatig niet willen starten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: AGN, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Goedendag,

Ik heb sinds een week soms het probleem dat mijn Volkswagen Golf 4 uit 1998 soms niet start, met name als er even mee gereden is en de auto warm of als de auto met warm weer lang in de zon geparkeerd stond.

Via vagcom uitgelezen en die geeft de volgende fouten :
00561 - Mixture Adaption 15-00 Adaption (add) not reached.
16706 Engine Speed Sensor (G28) p0322 35-10 no signal intermittent
17978 - Engine start blocked by Immobilizer p1570 35-10 Intermittent.

Gister was het probleem het ergst, had ongeveer een halfuur gereden (50km) en na kwartier stilstaan wilde ik weer starten en dat lukte niet. Startmotor gaat rond, bobine is goed en accu is ook vers van de pers. Na 5 minuten wachten sloeg de motor na paar keer korte start proberen wel aan en liet ik hem even lopen in zijn vrij, om er 10 minuten daarna bij me auto terug achter te komen dat de motor uitgevallen was en weer niet wilde starten. Wellicht dat hierdoor de 17978 code erin staat?

Uiteindelijk toch kunnen starten en thuis kunnen komen, vanochtend startte hij ook gewoon weer in 1x. Dit probleem is nu sinds een week of 2 en niet elke dag. De motor loopt verder perfect stationair en tijdens het rijden ook.Brandstofpomp hoor je ook gewoon draaien als t contact aan is.

Wat zou het kunnen zijn? Een haperende BDP sensor/ krukas sensor? haperende chip / contactslot met sleutel combinatie?

Mvgr Lucas

groengolfje4

Geplaatst door groengolfje4 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

groengolfje4 (0), 7 jaar geleden

Zojuist de foutcodes laten wissen en naar huis gereden (30 min), even de auto weg gezet en daarna weer weg moeten en jaa hoor weer niet starten..

Gelijk weer uit laten lezen en nu stonden alleen deze fout codes er nog in :

16706 Engine Speed Sensor (G28) p0322 35-10 no signal intermittent
17978 - Engine start blocked by Immobilizer p1570 35-10 Intermittent.

kaleido 1 (1715) PRO, 7 jaar geleden

Lijkt toch op een krukassensor eventueel in combinatie met.
Als hij niet wil aanslaan , hoor je dan wel de benzinepomp , zo ja , controleer dan of je vonk hebt , heb je geen vonk zou ik beginnen met de bdp sensor.

groengolfje4 (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie, dat heb ik inderdaad gecheckt met de tankklep open met contact aan hoor je de brandstofpomp gewoon draaien.

De volgende keer dat het gebeurd zal ik even kijken of hij wel/niet vonkt, net deed hij het wel weer normaal bij wegrijden van de persoon wie hem voor me uitlas. Hij denkt inderdaad ook dat het de krukas sensor kan zijn.

Die van de startonderbreker fout kan dat door de krukassensor komen of is dat een apart euvel?Heb nu in ieder geval ook me reserve sleutel altijd bij me om uit te sluiten dat het aan de chip in de sleutel zelf ligt.

groengolfje4 (0), 7 jaar geleden

Net was de motor voor een stoplicht ineens afgeslagen, en niet meer starten. Ook de toerenteller kwam niet ui de 0 hoek vandaan, heb zojuist een nieuwe krukassensor besteld dit meot dan indd het probleem zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.