Volkswagen Polo: Polo 6n 1.3 mono 1995 start wel maar slaat niet aan

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 mono

Sinds donderdagavond slaat de motor van mijn wagen niet meer aan, bij het starten van de wagen sloeg de motor aan en na 2-3 seconden viel deze schokkend stil, daarna startte ik de wagen opnieuw en het zelfde gebeurde opnieuw. Hierna sloeg de motor niet meer aan. Bij het uitlezen van de wagen had ik 2 storingen: één van de motor (hall voeler) en één van de wegrijblokkering (sleutelcodering niet leesbaar). Vandaag heb ik de leesring van het contactslot vervangen en de fout gewist maar mijn motor draait nog niet. De fout kwam wel niet terug en de fout van de hall voeler is normaal omdat de motor niet draait. Heeft er iemand enig idee wat het probleem is? Alvast bedankt.

jo_polo 6n

Geplaatst door jo_polo 6n (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

heb je wel een vonk?

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Indien het probleem niet in de startblokkering zit, vermoed ik een brandstof probleem ( te kort )

Hoor je de pomp wel draaien tijdens het starten ? Indien je een vonk hebt, kun je proberen of er brandstof aanwezig is..

Ook zou je zekerheids halve eens kunnen starten met de reserve sleutel..

Bij een probleem in de startblokkering slaat de motor aan, maar slaat na een sec. ook weer af, gezien hij even blijft lopen, denk ik dat het een brandstof probleem is.

Gr Stefan

jo_polo 6n (0), 13 jaar geleden

Ja mijn bougies vonken en aangezien ik benzine ruik tijdens het starten denk ik dat er ook benzine toekomt in de motor, zou het dan toch kunnen dat de stroomverdeler stuk is?

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

voor een goede diagnose moet je 100% zeker zijn van je zaak. je kunt wel benzine ruiken,maar komt het wel in de motor. en belangrijker:met je juiste hoeveelheid?

jo_polo 6n (0), 13 jaar geleden

Ik zal dit vandaag controleren en laat jullie dit vanavond weten.

jo_polo 6n (0), 13 jaar geleden

Vandaag heb ik met brakecleaner proberen te starten en jawel de motor draaide, maar enkel zolang ik brakecleaner inspoot. Hierna heb ik de toevoer op de injector nagezien en hierbij bleek dat ik geen brandstof krijg. Dan heb ik de brandstofpomp nagezien en deze werkte niet. Ik heb de stekker losgetrokken en hierop gemeten en hier krijg ik stroom, wanneer ik de pomp zelf aanstuur met aparte kabels op een batterij werkt deze niet dus ben ik er nu vrij zeker van dat de brandstofpomp stuk is. Morgen bestel ik deze en in de avond vervang ik deze. Hopelijk zal het dan opgelost zijn, het moet nu toch zeker de brandstofpomp zijn of wat denken jullie??? Grtz Jo

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

99,99999% zeker als je goed gemeten hebt tenminste

jo_polo 6n (0), 13 jaar geleden

Jep nu hopen dat ie het morgen doet en anders weet ik het niet meer :s

jo_polo 6n (0), 13 jaar geleden

Jep draait weer perfect, de brandstofpomp heeft me wel 370 euro gekost. Bedankt voor alle hulp. Mvg

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.