Volkswagen Polo: polo bevroren olie pomp???

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo mensen,

bij deze polo ging afgelopen week de cilinderkop (kleppen geluid) kabaal maken. Nu heb ik me laten vertellen dat dit een soort van kwaaltje is/was bij deze type's. de olie pomp zou bevriezen of dergelijks. Maar wat zou dan de bijbehorende oplossing zijn voor deze kwaal?
Groeten, Tim.

timhoeks2

Geplaatst door timhoeks2 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Siem Bijman (115) PRO, 11 jaar geleden

Was dat niet iets met de carterontluchting slang die bevroor??.

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Zit er nog wel goede olie en genoeg er van in het carter. Als de ontluchtig bevriest ben je in een paar kilometer alle olie kwijt . Kijk of het bij de peilstok nat is .
Groeten

timhoeks2 (0) PRO, 11 jaar geleden

ja, korte ritten en condens. pest is dat het nu niet meer voorkomt (boven nul). dus heb alles maar ververst en klant goed gewaarschuwd. verplicht een lange afstand per week in de winter!
maar ja, is dat dan de juiste oplossing.....

harnak (0), 11 jaar geleden

Mijn zoon heeft ook zon 1600 polo
2 jaar geleden meegemaakt dat de oliezeef bevroren was , gelukkig zat ik zelf achter het stuur dus niet mee gereden.
Ben toen wel op onderzoek uit gegaan VW zegt van niets te weten maar ze hebben wel modificatie er voor namelijk een verwarmbare carterventilatie om het teveel aan vocht te reduceren. schijnt ook zo te zijn als je altyd bij de dealer bent onderhouden en je dit krijgt en je draait de motor stuk er nog steeds coulance regeling is. er zijn zo tientalen motoren stuk gereden en de klant kreeg de boodschap jammer meneer de oliepomp is stuk gegaan! Oja ik heb 30 jaar in de werkplaats gestaan dus ik weet er wel iets vanaf.
Ik doe nu de olie verversen net voor de winter en momenteel worden er grotere afstanden mee gereden wat dus ook helpt. bij mijn zoon zat de olie er een jaar op en +_ 5000 km en dan nog dit probleem.
groetjes

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Ja ! Heb zelf een klant gekend die met een nieuwe golf 5km per rit reed . Na een week in een koude winter op haar werk spoot de olie uit de motor alles op straat! Auto opgehaald ,motor laten draaien en de motor stond te blazen uit de olievuldop peilstok was naar boven geblazen.
Carterontluchtingslang een staaf van ijs. Latere types kregen een warmte element in die slang.
Groet.

Greefhorst (0) PRO, 11 jaar geleden

Carterontluchting gaat water in staan en bevriest. We hebben dit vaak al meegemaakt.

Tijdig olie wisselen. Als de de carterontluchting demonteerd en ermee schud hoor je het water erin zitten. Was je daar tegen kan doen is me nog niet bekend. We hebben bij 1 auto al 2 keer de ontluchting vervangen.

Bekend probleem iig.

Mvg,

timhoeks2 (0) PRO, 11 jaar geleden

dan is de oplosssing dus:
voor de winter olie verversen en klant adviseren ten tijde van vorst bewust was grote ritten tussen door maken zodat het vocht de tijd heeft te verdampen.

dat was em!
bedankt.

Greefhorst (0) PRO, 11 jaar geleden

Eigenlijk zou er een drain op gemaakt moeten worden.

Een nippel onderin de ontluchting met een slang waar je een dopje af kan draaien. Dit zie je wel veel op scooters ( die heb ik ook in onderhoud) Zit vaak veel water in, en je kan het zo aftappen!

Niemand gaat elke keer die Carterventilatie demonteren, dit zou een mooie wezen. Als ik weer een klant krijg met zulke problemen maak ik zit systeem erop!

Groeten,

ASH-1 (0) PRO, 11 jaar geleden

Er zijn setjes te krjigen om de carterontluchting te verwarmen. Zijn vrij eenvoudig in te bouwen. Zijn iig bij de dealer te krijgen misschien ook elders, daar ben ik niet zeker van.

Greefhorst (0) PRO, 11 jaar geleden

Oke, Ja google " Verwarmde carterventilatie volkswagen' en je krijgt veel hits. De dealers leveren een nieuw type die goed is voor auto's met veel korte ritten!

Fijne dag mensen,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.