Volkswagen Golf: Probleem met tiptronic Golf IV TDI 74kw

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 74kw

Hallo allemaal,

ik ben in het bezit van een Golf IV TDI 74kw tiptronic. Het gebeurt bij mij vaak dat als ik stop de tiptronic met een bonk/klap in zijn 1 wordt gezet. Als ik daarna weer ga optrekken dan gaat dat ook weer met een bonk/klap gepaard van zijn 1 naar zijn 2. Het lijkt dan ook wel of die al in zijn 2 stond of ergens tussen 1 en 2. De overige versnellingen geven geen problemen. Ik heb het probleem niet altijd.

Ik ben hartstikke blij met de automaat want het bevalt prima. Ik wil m alleen niet in de soep draaien. Herkend iemand dit probleem of weet iemand waar dit aan kan liggen. Zo ja dan hoop ik dat iemand mij op weg kan helpen.

Misschien dat het verversen van de olie al iets helpt?

Ik hoop van jullie te horen.

Gr,

Bryan

Leechman

Geplaatst door Leechman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Eerst even laten uitlezen (motorelectronica en de ecu van de bak),anders kun je de olie verversen zou kunnen helpen,anders een inwendig probleem.

Ricky,

tjesch (0), 16 jaar geleden

Hallo,
Ik heb hetzelfde probleem. Alleen gebeurd dit wanneer de motor op temperatuur is. In het begin, wanneer de motor nog "koud" is, dan schakelt de automaat goed.

Denk dat het met de olie in de versnellingsbak te maken heeft...

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=tjesch]Denk dat het met de olie in de versnellingsbak te maken heeft...[/quote]
ik hoop het beste voor je, maar ben er bang voor! meestal draait het uit op een ruilbak.

Gr. paul,

Leechman (0), 16 jaar geleden

@tjesch: Heb jij al iets aan je automaat laten doen of ben je van plan om er iets aan te gaan doen? Bij mij is het ook het ergst als de motor warm is. Het jij het probleem altijd of is het ook af en toe?

Leechman (0), 16 jaar geleden

Ik laat aanstaande maandag de olie en het filter vervangen door een gespecialiseerd bedrijf. Ik laat wel weten wat mijn bevindingen zijn.

Leechman (0), 16 jaar geleden

De olie is vervangen. In eerste instantie leek het probleem nog niet weg te zijn, maar nu 2 dagen later is het probleem beduidend minder geworden. Ik ga waarschijnlijk ook nog even de Basic Settings terug zetten van de automaat via VAGCOM zodat ie opnieuw kan leren.

De olie die er uit kwam was behoorlijk smerig en stonk behoorlijk. Dus een olieverversbeurt kon zeker geen kwaad en dat voor die € 45,- :-)

tjesch (0), 16 jaar geleden

@leechman
Sorry voor late reactie. Heb er nog niets aan laten doen. Dit komt ook omdat het behoorlijk random is. De ene keer is het erger dan de andere keer. Waar heb je je versnellingsbak olie laten verversen? gewoon bij de dealer?

Leechman (0), 16 jaar geleden

@Tjesch:
Ik heb de olie laten verversen bij ATS Den Haag bv in Rijswijk. Ik heb ondertussen ook via VAGCOM de basic settings weer teruggezet. Hij schakelt weer perfect ook in de "handmatige" stand. Ik heb tot nu toe geen bonk meer gehad.

Leechman (0), 16 jaar geleden

Ook na het olie verversen heb ik nog steeds het probleem. FF lekker optrekken vanuit stilstand is er niet meer bij. Rustig aan heb ik geen problemen. Ik heb ATS in Den Haag nog even laten kijken maar zij weten het zo snel ook niet, ze hadden het nog niet eerder meegemaakt.

Mijn vraag is of er nog meer mensen zijn met hetzelfde probleem en weten jullie of er automaat revisie bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in automaten van het VAG concern?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.