Volkswagen Jetta: Radio aansluiten

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,

Ik wil de radio in de Jetta van mijn vriendin op de geschakelde plus aansluiten. Deze krijg ik niet gevonden?! Kan iemand mij uitleggen hoe dit precies werkt bij dit type auto? De blokjes zijn gewoon aanwezig alleen de gele en rode draden kun je loshalen, en naar keuze verbinden. De radio werkt nu op een constante +. Dus de rode draad uit de auto zit aangesloten op de gele én de rode draad van de radio. Iemand tips?!

Groeten Bart

Bart van de Groes

Geplaatst door Bart van de Groes (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Cliodennis (0), 17 jaar geleden

Maak met een spanningszoeker (12v) een goede aarde verbinding. Steek je punt in een van de 2 stekkertjes (rode of gele). Een van de 2 heeft constante spanning. De andere krijgt spanning via het contactslot. Zet je contact uit, en probeer de 2 aansluitingen weer. Als je de pin in de contacten kunt laten zitten en je zet het contact een keer aan en uit, dan zal de spaningszoeker ook een keer aan en uit gaan bij een van de 2 draden. Zo heb je dus de gestuurde spanning via het contact gevonden. De constante plus is er voor het geheugen van de radio. De geschakelde voor de accessoire stand is er o.a. voor de radio, zodat je die niet vergeet en de accu leeg trekt. Let er ook even op dat sommige merken autoradio's de kleurcode net andersom hebben !

Paulus8636 (0) PRO, 17 jaar geleden

In deze auto is alleen een constante plus aanwezig op de radiostekker (rode draad). Bruin is massa en blauw-wit is een draad voor de verlichting van de display van oude radio's. Deze blauw-witte draad hoef je niet meer te gebruiken.


Een geschakelde plus kun je halen van de toevoer naar de ventilatorschakelaar. Dit is een zwarte draad met een rode bies. De draad is 2,5mm2. Maak hier een gezekerde aftakking voor de radio aan.

Succes,
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.