Volkswagen Jetta: trillen na een lange rit

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine

Mijn jetta heef de laatste tijd last ervan dat hij tijdens een lange rit gaat trillen en ratelen en schokken. Dit is snelheids onafhankelijk. Ik had ontdekt dat de rubbers van de moterophanging gescheud waren deze heb ik vervangen. Het euvel bleef. De speling op de homokineten en de aandrijfas gemeten. Normale speling.
Wat kan het zijn? De rubbers van de voorwielophanging versleten of te hard geworden? Ik weet het niet meer. Het probleem is dat als de auto stil heeft gedaan hij het niet doet. En soms helemaal niet. Maar als het erin schiet is het net een cake walk op de kermis: trillend, ratelend, schokkend.

cadel14

Geplaatst door cadel14 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

max71 (0), 17 jaar geleden

heb je nog verandering van geluid bij belasting of bij constante snelheid als het geratel bij belasting is zou ik de aandrijfassen eens goed bekijken of de homokneeten niet droog staan een kapot wiellager geeft een bromment geluid en hoe harder men rijd hou hevig het geluid deze verandert vaak weer als men naar link/recht stuurt (verschil in druk belasting)

cadel14 (0), 17 jaar geleden

Waar denk je dan aan de binnenste of buitenste homokneeten?
De aandrijfassen assen hebben geen speling. cees

max71 (0), 17 jaar geleden

heb je nog verandering van geluid bij belasting of bij constante snelheid

cadel14 (0), 17 jaar geleden

Het is een niet te definieren geratel. Wel wordt het meer als ik naar links of rechts de bocht in ga gaat het ratelen over in tikken. Met snelheid heeft het geluid niets te maken. Het wordt niet erger bij harder of zachter rijden ook het getril niet. Ik dacht nl. dat mijn banden misschien niet meer goed uitgebalanceerd waren. Maar het trillen is snelheids onafhankelijk. Het schiet erin van het ene moment op het andere vaak bij het hobbelige stukje asfalt. cees

320 (0), 17 jaar geleden

denk toch een wiellager.

Vulgaris (0), 16 jaar geleden

@cadel14
Al achter je probleem? Ik heb nl. het zelfde soort probleem met mijn daihatsu uit 92. Na ongeveer 20 km op de snelweg begint de auto te ratelen en licht te schokken. Goed voelbaar in het stuur. Het lijkt een beetje op een lekke band of rijden over de witte lijnen op de weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.