Volkswagen passat 1.6: ratelend geluid

Bouwjaar: 1998

Hallo Allemaal,

Ik heb het volgende probleem met mijn passat 1.6 uit 1998. Als ik stationair gas geef, hoor ik een ratelend geluid geluid onder de motorkap vandaan komen. De exacte locatie is dat het geluid ergens onder bij de gaskabel vandaan komt. Het geluid klinkt nogal mechanisch alsof er iets elkaar aan raakt.
Heeft iemand misschien een idee wat dit kan zijn?

Gr. Robert Kuiper

kuipe113

Geplaatst door kuipe113 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het zouden de hydraulische klepstoters kunnen zijn. Olieverversen en afvullen met voorgeschreven olie (dus niet die van de gamma) kan soms een oplossing zijn.

succes

ismail (0), 19 jaar geleden

Hey dat probleem heb ik ook met een passat 1.8 20v
Maar ik denk persoonlijk dat het aan de uitlaat ligt, er werd mij verteld dat de schroeven los zouden kunnen zitten. Ik laat het vrijdag of zaterdag na kijken. Mocht het daaraan liggen dan laat ik het wel weten.

ismail (0), 19 jaar geleden

Maar volgens mij ligt het niet aan de olie, want ik heb de voorgeschreven olie erin zitten. Dus geen gamma olie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.