Volkswagen Passat variant: temperatuur en brandstofmeter geven soms te hoge waarden

Bouwjaar: 1992

Sinds kort rijden wij een passat. Nu doet het zich regelmatig voor dat de temperatuur stijgt van ca. 100 naar 110 graden. Soms gaat zelfs het waarschuwingslampje branden. het koelvloeistofnivo is goed.
Ik heb gemerkt dat gelijktijdig met het verhogen van de temperatuur-waarde, ook de waarde van de brandstofmeter met ongeveer 2 strepen oploopt. Waarschijnlijk iets electronisch dus in het dashboard. na enige tijd komt alles weer spontaan op de juiste waarden terecht. Wie heeft er een oplossing voor een leek?

Petrus8924

Geplaatst door Petrus8924 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

freggel (0) PRO, 19 jaar geleden

De spanningconstanthouder is defect. Deze zit in het dashboard. Het complete instrumentenpaneel (tellerklok) moet uitgebouwd worden, als je dit onderdeel dan uit elkaar schroeft zit er een zwart 3 polig onderdeeltje op de printplaat (in de hoek) deze moet vervangen worden. Ook gelijk de soldering controleren. deze willen wel een scheurtjes vertonen.

Petrus8924 (0), 19 jaar geleden

na vervanging van de spanningsregelaar is het probleem inderdaad opgelost, bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.