Volkswagen Passat: rem linksvoor loopt (soms) aan, ABS regelunit kapot?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 100 pk TDI

Een paar weken geleden heb ik een VW Passat TDI 100pk uit 2001 aangeschaft. Tijdens het rijden merkte ik dat de rem linksvoor licht aanloopt (niet altijd). Dit merk ik niet bij lange afstanden rijden, en de auto trekt ook niet naar links.

Bij afremmen tot stilstand wil de auto niet "rollen" maar stopt abrupt zelfs als ik niet op de rem trap. De remklauw/blokken gaat niet terug naar zijn uitgangspositie na het remmen. Mijn monteur heeft de remklauw en geleidepennen nagekeken en dat lijkt allemaal in orde, en hij verdenkt nu de regelunit van het ABS systeem. Kan het ABS systeem druk op de leiding houden als er niet geremd wordt? Als de regelunit het probleem is, kan ik de regelunit loskoppelen (zekering eruit), en zou het probleem dan opgelost moeten zijn?

Haye

Geplaatst door Haye (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

barrichello (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Er kan water in de rembekrachtiger zitten, dit is een gevolg van een verstopte water afvoer onder de accu.
Hierdoor willen de remmen soms aanlopen of gewoon vast zitten.
Je kunt de hoofdrem cilinder even los nemen en kijken op de vacuüm pot ook nat of roestig is van binnen.

Succes!

Haye (0), 12 jaar geleden

Dat zal ik morgen wel eens nakijken. Het is waar ik woon al donker buiten, dus er is nu niet veel meer te zien :-)

Zou water in de rembekrachtiger niet invloed hebben op alle remmen en niet alleen op de rem linksvoor? Ik heb verschillende keren geconstateerd dat het probleem er alleen is bij de rem linksvoor, omdat dat wiel erg heet wordt.

Theo Sparenburg (5), 12 jaar geleden

Als de remklauw in orde is kan het ook een verstopte remslang zijn. Dan komt de rem wel los als je de ontluchtingsnippel even opendraait.



vr.gr. Theo

Haye (0), 12 jaar geleden

Vandaag is er een regelunit (aluminium gedeelte waar de leidingen aan vast zitten en het zwarte plastic gedeelte) ingezet uit een Audi A6. Auto remt goed, maar vanwege een of andere code die bij een VW garage ingelezen/ingesteld moet worden brandt het ABS lampje nu en knippert het handremlampje. Bij de officiele VW garage in Haifa in Israel kunnen ze dat regelen.

Geen water of verstoppingen in het remsysteem gevonden.

Bedankt voor de tips, en als alle lampjes uit zijn zal ik het nog wel even melden.

Mvg,

Haye

Haye (0), 12 jaar geleden

Ik zit nu in de wachtruimte bij de centrale VW garage in Israel. Ze nemen hier twee uur de tijd om het probleem met de computer communicatie op te lossen. Gelukkig ligt het uurtarief bij de officiële VW garage hier op 50 euro per uur. Uiteindelijk nog wel de moeite waard vergeleken met een compleet nieuw onderdeel. De auto rijd perfect en heb bijna 1000 km gereden met de brandende en knipperende lampjes zonder problemen.

Mvg,

Haye

Haye (0), 12 jaar geleden

Alles werkt nu naar behoren en alle waarschuwingslampjes zijn uit. Het probleem was dus de ABS/ESP regelunit. Ik heb het oude onderdeel nog, en ga misschien wel proberen dit op te sturen om te laten repareren in Nederland, zodat ik een reserve onderdeel heb als het slooponderdeel het ook begeeft.

Bedankt voor de tips en reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.