Volkswagen Passat: Rem stotterd

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel

Bij het remmen, net voordat je stil staat (< 5km/h) gaan de voorwiel remmen stotteren, het lijkt wel of de abs in komt. Er is geen storing in het display aanwezig. De remmen werken verder normaal, ook krachtig remmen geen probleem, banden zijn nieuw, remmenblokken/schijven lijken oke. Probleem ontstaan na het vervangen van de aandrijfas hoezen. Nog een paar aanvullingen. Langzaam rijdend en uitschakelen contact en door blijven remmen treed het fenomeen niet op. Verder is de remklauw nog los geweest en geheel schoon gemaakt. Dit heeft geen effect.

Hans Vught

Geplaatst door Hans Vught (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Laat hem eerst eens uitlezen,mogelijk een sensor die vuil of defect is,maar dat kun je goed controleren met de testkast.

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Hans Vught]De remmen werken verder normaal, ook krachtig remmen geen probleem, banden zijn nieuw, remmenblokken/schijven lijken oke.[/quote]
Is het gekomen na het vervangen van de banden ?? ( is er geen verschil in banden maat toevallig) Heb nog meer iets aan de auto gedaan vervangen ??

Groet Tiguan.

kennynoordijk (0), 16 jaar geleden

homokineet en wiel lagers in orde ????(na het vervangen aandrijfas hoezen) dit geeft ook rare verschijnselen in de voortrein bij het remmen) ??? ik verwacht eerder een mechanische storing dan een electronische storing.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Is dit niet het 2 massa vliegwiel wat je voelt?.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Hans Vught]Probleem ontstaan na het vervangen van de aandrijfas hoezen.[/quote]
Kijk dan maar of de sensoren nog goed zitten of de abs ring op de homokineet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.