Volkswagen Golf IV: ruitenwissermotor

Bouwjaar: 1998, Motorcode: 1.6sr (aek)

hallo allemaal

ben een poging aan het wagen om bij mijn ruitenwissermotor te komen,,maar krijg de ruitewissers niet los,,heb uiteraard de moeren los maar vervolgens zitten ze nog steeds zo vast al wat.

weet iemand of ze misschien met een slim trukje los te krijgen zijn,,alvorens ik met alle geweld aan de gang ga met alle gevolgen van dien.

graag een reactie

danny1937

Geplaatst door danny1937 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

robert10078 (0), 16 jaar geleden

In het algemeen krijg je de ruitenwisserarmen vrij gemakkelijk los door de moeren iets los te draaien (niet helemaal eraf !) en dan de ruitenwissers iets van de ruit te pakken en omhoog/omlaag (in de "veegrichting") te wrikken voorzichtig los te krijgen. Niet met geweld eraf rossen: het stangenstelsel is duur en niet bestand tegen geweld !!
Het helpt flink als je ruim tevoren op de asjes (met de moeren eraf) spuit met bijvoorbeeld WD40 (soort kruipolie)
Het armpje op de motor zit meestal érg vast. Als dit armpje eraf moet (goed kijken hoe deze zit ivm ruststand) wrikken met een kleine steeksleutel onder het armpje om de as en een blokje hout als wrikpunt tussen steeksleutel en ruitenwissermotor.

danny1937 (0), 16 jaar geleden

[quote=robert10078]In het algemeen krijg je de ruitenwisserarmen vrij gemakkelijk los door de moeren iets los te draaien (niet helemaal eraf !) en dan de ruitenwissers iets van de ruit te pakken en omhoog/omlaag (in de "veegrichting") te wrikken voorzichtig los te krijgen. Niet met geweld eraf rossen: het stangenstelsel is duur en niet bestand tegen geweld !!
Het helpt flink als je ruim tevoren op de asjes (met de moeren eraf) spuit met bijvoorbeeld WD40 (soort kruipolie)
Het armpje op de motor zit meestal érg vast. Als dit armpje eraf moet (goed kijken hoe deze zit ivm ruststand) wrikken met een kleine steeksleutel onder het armpje om de as en een blokje hout als wrikpunt tussen steeksleutel en ruitenwissermotor.[/quote]
dit alles heb ik geprobeerd,,wd 40 ingespoten etc...

durf niet te hard aan de arm de trekken,ben bang dat ie breekt.


zie onder de moeren ook nog een ringetje zitten,,volgens mij klemt deze ook nog eens

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Met een kleine poelitrekker een fluitje van een cent.

robert10078 (0), 16 jaar geleden

audia4
Je hebt helemaal gelijk, echter de gemiddelde particulier heeft niet zo'n kleine poelitrekker, zeker omdat je zo'n kleintje zowat nergens anders voor kunt gebruiken (bahalve misschien modelbouw).

danny 1937
Als je vriendelijk vraagt bij een garage, willen ze dit misschien wel even doen, of mag je even zo'n trekkertje lenen. Zou het alleen niet vragen bij een "superglimmendspiegelglaspandmegadealer", maar bij een kleine buurtgarage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.