Volkswagen Polo: schakelaar hoogteverstelling koplampen verwijderen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Goedemorgen.

APK afkeur : hoogteverstelling van de koplampen aan rechterzijde functioneert niet (meer). Volgens de keurmeester is goedkoopste manier het verwijderen van de schakelaar en het gat afplakken met tape zodat de functie niet meer beschikbaar is.

Omdat het me niet de moeite waard was een discussie te starten over dit soort beleid kies ik maar eieren voor m'n geld en speel dit rare spelletje maar mee.

De vraag is echter HOE krijg ik dat schakelaartje (zonder zichtbare schade) uit het dashboard. Ik neem aan dat het klepje waar ook o.a. de verlichtingsschakelaar in gemonteerd zit verwijderd dient te worden. Is dit klepje middels klemmetjes in het dashboard bevestigd ??

Bij voorbaat dank voor evt. reactie !

Wim

wim.van.nieff

Geplaatst door wim.van.nieff (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou waarom dan niet gewoon een nieuwe koplamp gemonteerd hoef je geheel niet te tobben.

groetjes jan.

wim.van.nieff (0), 12 jaar geleden

Eigenlijk een simpele reden : We hebben de auto reeds 8 jaar in bezit en tot nu toe hebben we deze functie nog nóóit gebruikt. Ik ben dus niet van plan daar tientallen euro's voor neer te tellen als een stukje tape me ook door de keuring kan helpen.

Maar eigenlijk zocht ik een antwoord op mijn vraag hoe dat schakelaartje te verwijderen...

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou wim je bracht me op het verkeerde been door dat je schreef dat je geen zin had om ion discusie tegaan ivm dit beleid dus ik ging er van uit dat je het maar raar vond dat hij je deze oplossing gaf en niet een nieuwe kop lamp adviseerde.

groetjes jan.

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Zonder verdere discussie : schakelaar wip je er gewoon uit met platte schroevendraaiertje.
Hoe je het gat dicht plakt is aan jezelf.
Zijn Gewoon standaard APK eisen dus hoeft er in 1999 nog niet op te zitten, maar als het er op zit moet het wel werken.
Dus verwijderen die hap.
Maar een beetje vriendelijkers een reaktie geven mag wel hoor Wim, word je ook sneller geholpen in het vervolg.

wim.van.nieff (0), 12 jaar geleden

Ohoh, ik geloof dat ik een beetje onduidelijk ben geweest. Het is zéker niet mijn bedoeling iemand op dit forum tegen het zere been te schoppen !!!
Waar ik me een beetje over opwind het feit dat (uitgerekend) de keurmeester me zo'n vreemd advies meegeeft. Wat ik wilde zeggen dat ik met hem hierover niet in discussie wilde gaan.

Ik zal me hierbij dan ook verontschuldigen naar bovenstaande personen die me natuurlijk hun welgemeende advies gaven.

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=wim.van.nieff]Waar ik me een beetje over opwind het feit dat (uitgerekend) de keurmeester me zo'n vreemd advies meegeeft. Wat ik wilde zeggen dat ik met hem hierover niet in discussie wilde gaan[/quote]
Wim wat is hier mis mee. De keurmeester denkt alleen even met je mee.... Je kunt mensen natuurlijk ook gelijk op kosten jagen terwijl dit kleinigheidje ook simpel omzeild kan worden.

We doen het ook nooit goed he!!

Gr. paul

johndoornbosch (0) PRO, 12 jaar geleden

wil er eens iemand de klant geen poot uit draaien is het weer niet goed....pffff

Gr John

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.