Volkswagen Touran: slechte warme start

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 77 kw diesel

Mijn motor start bij koude start prima.
Bij warme start (zelfs na 5 minuten) heeft de motor moeite om aan te slaan. Startmotor heeft 3 tot 5 slagen nodig.
Vraag: ligt dit probleem aan de temperatuurvoeler, luchtmassameter of startmotor?
Auto heeft voldoende vermogen. Ook rond de 3000 toeren. LMM heeft tijdje terug wel een keer een foutmelding gegeven in het motormanagement, daarna meteen weer over.

Graag reactie.

Groet,

Paul

paulg

Geplaatst door paulg (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Is de startsnelheid met warme motor het zelfde als met koude motor,of heb je het idee dat de warme motor langzamer rond gaat.

Hans

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Mocht de motor warm niet meteen of later aanslaan, trek even de stekker van de temperatuurssensor, slaat de motor dan wel meteen aan ? is de startmotor de boosdoener. (voorwaarde temperatuurssensor moet goed functioneren)

Gr. paul

paulg (0), 15 jaar geleden

Verschil in snelheid van de startmotor tussen warm en koud is moeiliijk te bepalen; motor slaat bij warme start meteen aan.

Ik zal de test met de stekker van de temperatuurvoeler proberen.

Alvast bedankt tot zover.

alfons262 (0) PRO, 15 jaar geleden

wat is dan nu nog het probleem?

paulg (0), 15 jaar geleden

foutje; ik bedoel de motor slaat bij koude start meteen aan. Bij warme start heeft de startmotor meerdere slagen nodig. Als de motor dan aanslaat, dan slaat hij er ook echt in (met veel compressie?).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.