Volkswagen Bora : Speling op scharnier VW Bora

Hallo techneuten, een klein probleem (hoop ik) met mijn Bora. Linker voorportier hangt wat af en zag dat er wat speling op het bovenste scharnier zat. Niieuw scharnier gekocht bij Pauw en even vervangen dacht ik. Bouten los gedraaid die aan de buitekant zaten en wat blijkt, zit er aan de binnenkant ook nog 1 waar ik niet bij kan zonder het dashbord eruit te halen of weet iemand een andere (zeg makkelijkere methode) om deze bout te verwijderen zonder het dashbord eruit te halen.

Hoop dat ik snel de verlossende tip krijg en de groeten,
Torsten Kort

torstenjankort

Geplaatst door torstenjankort , lid sinds 11 jaar geleden

9 Reacties

ricky PRO, 10 jaar geleden

Heb dit laatst bij een Golf 4 gedaan (is hetzelfde) en toen kon ik er net (met moeite) bij door alle plastieke beplating te verwijderen links dashbord en zekeringkast te laten zakken. Je moet een beetje creatief zijn moet ik zeggen om deze bout te verwijderen maar het is mogelijk zonder dashbord e.d. uit te bouwen. Maar aan de andere kant is dit een gekend probleem bij de Golf/Bora dat de deuren gaan hangen en dan moet je gewoon klein dopje 13 tussen onderste schanier leggen en dan deur dicht duwen (en dan iets harder duwen) tegen de weerstand in zodat je schanier verbuigt en dat trekt de deur weer omhoog waar door hij weer omhoog komt.

hellbat PRO, 10 jaar geleden

Hahaha, "Goedemiddag, Beunschuur het ventieldopje............... Afhangende deur ?...................... Jahoor, 2 minuten werk..................

P. Kelder PRO, 10 jaar geleden

Hellbat

Indien het allemaal niets mag kosten krijg je dit soort taferelen, het werkt wel op deze manier.

Gr. paul

hellbat PRO, 10 jaar geleden

Dat het werkt zal wel ja, maar voor hoelang ?????, indien je ooit toch nog besluit de scharnier te vervangen, moet je ook gelijk de onderste meenemen, omdat deze nu vervormd is.

En of het nu wel of niet werkt, het blijft een beunoplossing.

P. Kelder PRO, 10 jaar geleden

[quote=hellbat]En of het nu wel of niet werkt, het blijft een beunoplossing.[/quote]
In de tijd dat deuren door gingen hangen (voornamelijk 3 deurs versie) kwam de importeur zelf met deze oplossing.
Van de 3 deurs versie, metname de voorportieren bleken te zwaar voor de levensduur van het scharnier....

Gr. paul

ricky PRO, 10 jaar geleden

@ Hellbat
Inderdaad precies wat Paul zegt. Onderste schanier is gewoon te zwak, ook icm hoe mensen er mee om gaan. Het enige wat je doet is hem terug buigen naar z'n originele stand en dan kan hij weer een tijd mee. Dat dat schanier te zwak bemeten is door de fabriek kan ik ook niets aan doen. Beun of niet, het is of een nieuw schanier en spuitkosten of inderdaad binnen 2 minuten geregelt.
Als je nieuw schanier monteerd dan heb je binnen paar jaar hetzelfde probleem dus op dat deel beun ik liever dan dat ik onnodig een nieuw schanier zou kopen.

torstenjankort, 10 jaar geleden

Hallo ricky, ik denk dat ik het ook zo ga proberen. Bij mij is het geen kwestie van een verbogen bovenste scharnier maar een versleten ( scharnierpen gaat wel een paar mm heen weer) dus dat wordt vervangen. De nieuwe scharnier die ik bij Pauw gekocht heb ziet er wel steviger uit daar was het ook een bekend probleem. De magazijnmeester kende het partnummer uit zijn hoofd. Heb je het hele dashbord aan de linkerkant laten zakken of alleen de zekeringskast. In ieder geval bedankt voor de tip. Ik laat wel weten of het gelukt is, volgend weekend maar weer proberen.

Groet Torsten

ricky PRO, 10 jaar geleden

Nee dashbord heb ik laten zitten alleen de zekeringkast laten zakken (niets lostrekken) en wat andere meuk in die hoek verwijderd zoals plaat bij pedalen en plastiek zijplaat en plastieke beplating net onder de lichtschakelaar e.d.

torstenjankort, 9 jaar geleden

Probleem opgelost met een nieuw scharnier alleen het afstellen moet nog een keer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.