Volkswagen Golf III: Start probleem

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Het volgende probleem doey zich voor: De motor draait goed rond, maar heb geen vonk. Ook op de bobine heb ik geen vonk. Wel staat er spanning op de bobine. De bobine en de complete verdeler zijn inmiddels vervangen. Als je de motor start, is de spanning op de zwarte draad van de bobine verdwenen. Als je stopt met starten springt er nog een vonk over van de bobinekabel naar de massa. Ook hebben we geprobeerd om een directe kabel van de plus van de accu naar de bobine te plaatsen, maar de vonk die we toen hadden was van tijdelijke aard. Wie kan mij de oplossing geven van dit probleem.

Alvast bedankt.

Lieuwe

Geplaatst door Lieuwe (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

lieuwe als je 12v op de buitenste draad van de verdeler hebt en massa op de andere dan moet je hem op contact laten staan en de bobine kabel uit de verdeler trekken en deze 5mm van de motor houden.
dan steek je een draadje in de middelste van de stekker en tikt tegen massa.
als de bobine dan vomkt dan is de verdelerspoel stuk.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.