Volkswagen Touran: Storing in de trekhaakverlichting

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDI

Deze auto heeft al een 2-tal jaren een trekhaak en dat funktioneerde altijd probleemloos. Nu komt hij met de klacht dat als hij er een aanhanger of bv een fietsendrager achter zet de verlichting na 10 minuten uitgaat. Trekt hij de stekker eruit dan funktioneerd alles weer, maar doet hij de stekker er weer in is het na 10 minuten weer uit.

Het zit dus niet in de aanhanger, want ook de fietsendrager geeft deze problemen.

Iemand bekent met dit probleem?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

het zou goed kunnen dat het probleem zich voordoet in de CAN-bus module van de trekhaak.

Gr. paul

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

hoe is dat uit te checken Paul Uitlezen?

Komt trouwens pas na volgende week langs.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Siem Bijman]hoe is dat uit te checken Paul Uitlezen?

Komt trouwens pas na volgende week langs.[/quote]
uitlezen is inderdaad mogelijk, controleer ook de zekering. mocht de module niet werken staat het vol foutmeldingen. daaraan is te herleiden dat de module niet werkt en of defect is.

Gr. paul

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

idd modules willen wel eens vaker sneuvelen de modules bevinden zich la zijpaneel zekeringen kunnen het niet wezen anders doet ie het helemaal niet en uitlezen wil alleen maar als je een kabelset heb die daarvoor uitgerust is en die veranderen nogal eens

nijkamp (0) PRO, 16 jaar geleden

zit er een universeel set van bosal in?

ik heb deze week ook een touran gehad soms geen verlichting
hier hadden wij 2jaar terug een bosal set ingemonteerd
hele boel er uitgesloopt
en een originele er in gemonteerd incl aanleren


(het bosal kastje heb ik losgenomen stok vreselijk)

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

Zit geloof ik een Westfalia in, maar weet dat niet 100% zeker. Zal er in elk geval eerst naar kijken.

nijkamp (0) PRO, 16 jaar geleden

westfalia is origineel

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

Is nu binnen. Kastjes zijn goed, maar vraag me af hij wel is aangemeld zoals jullie melden. Hoe is dit te zien met VAG-COM? Of als hij niet is ingeleerd, hoe doe je dit dan alsnog?

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

centrale electrische kast daarin moet je hem coderen

kijk anders even op www.openobd.org


maar als hij niet gecodeerd is geeft hij wel een storing aan

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

trekhaak kabelsset heeft wel gewerkt dus codering is goed hoe heb je de kastjes gecontroleerd?

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

zekeringen zijn wel heel?

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

Ja dat is juist het punt Marco. De klant denkt dat het heeft gerwerkt, maar wij hebben de trekhaak 2 jaar terug zelf gemonteerd en ik weet zeker dat we hem niet hebben aangeleerd. Maar je checkt de verlichting en als die het doet, ga je niet 20 sekonden wachten of hij ook wegvalt. En ik denk dus dat hij nooit heeft gewerkt en wil daarom dus checken of dat is gebeurt. En met je link kom ik daar zo niet achter.

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

bel me maar ff

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Ook als het regelapparaat niet gecodeerd is in de gateway doet hij het toch wel,alleen tijdens interactief opstarten geeft hij aan dat hij niet gecodeerd is.
Ik denk ook regelapparaat van de trekhaak defect,onderdeelnummer gaat ook over.

nijkamp (0) PRO, 16 jaar geleden

sinds kort is er nog maar 1 soort leverbaar

ben bang dat je nu komplete set moet vervangen
of ergens moet nog wat liggen ????

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Siem Bijman]Zit geloof ik een Westfalia in, maar weet dat niet 100% zeker. Zal er in elk geval eerst naar kijken.[/quote]
Is een Brink heb ik vanmiddag gezien. Marco heeft nog wat advies gegeven over de Gateway, maar ben er nog niet uit. Lampje brandt ook op het dashboard van dat er een defecte lamp is, terwijl ze wel branden allemaal. Zit een storing in met uitlezen van achterlicht links en rechts. Dus is nog eerst even verder zoeken. Klant kan er gelukkig mee rijden en maakt een nieuwe afspraak voor verder onderzoek. Denk zelf dat die storing van de achterlichten er iets mee te maken heeft en zal eerst eens beginnen zoals nijkamp zei om de trekhaak los te koppelen om te kijken of de storing dan wegblijft. Bedankt voor jullie hulp en ik kom er nog wel op terug.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Siem Bijman][quote=Siem Bijman]Zit geloof ik een Westfalia in, maar weet dat niet 100% zeker. Zal er in elk geval eerst naar kijken.[/quote]
Is een Brink heb ik vanmiddag gezien. Marco heeft nog wat advies gegeven over de Gateway, maar ben er nog niet uit. Lampje brandt ook op het dashboard van dat er een defecte lamp is, terwijl ze wel branden allemaal. Zit een storing in met uitlezen van achterlicht links en rechts. Dus is nog eerst even verder zoeken. Klant kan er gelukkig mee rijden en maakt een nieuwe afspraak voor verder onderzoek. Denk zelf dat die storing van de achterlichten er iets mee te maken heeft en zal eerst eens beginnen zoals nijkamp zei om de trekhaak los te koppelen om te kijken of de storing dan wegblijft. Bedankt voor jullie hulp en ik kom er nog wel op terug.[/quote]
Ik had dus precies hetzelfde,ook lampje op dash,alleen deed bij mij de mistlamp het niet,kastje los en alles werkte perfect,kastje vv was de oplossing,complete set is goedkoper dan alleen het kastje volgens mij.

vw_audi (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je de stekkerdoos ook gecontroleerd
misschien oxidatie of draadje los


heeft ie wel goede massa ????

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

Klant heeft een nieuwe afspraak geplant in november. Rijdt niet met aanhanger in donker.....Wordt vervolgd.

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

Heeft even geduurd maar.........opgelost.

Deze Touran's hebben in de achterlicht-unit aan beide kanten 3 lampjes branden als het licht aangezet wordt. Dat moet je maar net weten. Want wat blijkt nu, als 1 van de 6 achterlampjes niet brandt omdat hij stuk is, krijg je weliswaar een foutmelding op het dashboard en met uitlezen de vermelding dat parkeerlicht achter bv rechts een defect heeft. Maar de verlichting van de aanhanger blijft het gewoon doen.

Als er aan beide kanten een lampje defect is , en dat was bij ons het geval, en dat ook nog eens aan beide kanten de middelste van de rij is, krijg je een foutmelding van parkeerlicht achter rechts defect en een foutmelding van parkeerlicht links defect. Kontroleer je aan de buitenzijde de achterlampen, dan zie je ze alle beide branden met boven in een brandend lampje en ook onderin, dus trek je de conclusie dat de verlichting goed is.

Maar dat is dus niet het geval en doordat er aan beide zijden een lamp stuk is, gooit hij de aanhangerverlichting eruit. En we hebben het even verder gechecked: als er 1 lamp defect is blijft de aanhangerverlichting wel gewoon branden.

Dus wij hebben de hele zooi zitten door te meten en vooral die zijbekleding zit er lekker in gemonteerd om uiteindelijk de conclusie te trekken dat het in de verlichting zelf moest zitten en jawel toen we de achterlampen loshadden, zagen we een 5 Watt lampje in het midden die niet brandde. Nieuwe lampjes gemonteerd en zowel de foutmelding weg als de aanhangerverlichting die weer bleef werken.

Met name Marco, bedankt voor al je hulp en ik hoop dat iemand hier nog wat aan heeft, want ik heb nog nooit zo'n kostbaar lampje verwisseld. Maar eind goed, al goed.

alexander242 (0) PRO, 16 jaar geleden

Altijd handig om dit te weten. Je kan soms zo ver en moeilijk denken en dan is het toch meestal weer iets simpel. Maar met de auto's van tegenwoordig is het soms ook best wel lastig. Zie dit voorbeeld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.