Volkswagen Passat: synchromes tweede versnelling

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

We hebben een passat in de garage van 2006 met een 6 versnellingsbak. Als de bak warm is wil die wel een kraken in z`n tweede versnelling. Contact met de dealer gehad en mijn vermoede was waar, de sychromes van de tweede versnelling kapot. Nu heeft die auto maar 50.000 km gelopen. Het antwoordt van de dealer was dat het wel eens vaker voorkwam en dat er een gemodificeerde synchromes ervoor was. Maar tot mijn verbazing viel dit niet onder de garantie of coulance regeling. Weet iemand of dit echt geen garantie is of wil de dealer het niet toekennen?

at

Geplaatst door at (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (340) PRO, 15 jaar geleden

Ik denk dat het bouwjaar (2006) van belang is bij het bepalen van de coulance regeling.
Garantie is in ieder geval niet (meer) van toepassing.
Tenzij er sprake is van een verlengde garantie:

Verlengde Garantie Plus

De complete reparatiekosten worden vergoed, dus u komt nooit voor verrassingen te staan.



Volkswagen Verlengde Garantie kan voor 12 of 24 maanden worden afgesloten bij aankoop van een nieuwe auto of in de periode van de fabrieksgarantie. Na deze periode kunt u uw garantie tot vier jaar verlengen (tot uw auto max. 6 jaar oud is).

Bron: Pon bv.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Bijgekochte garantie

Soms kunt u bij de aankoop van een product garantie bijkopen. Zo'n 'verzekering' klinkt heel aantrekkelijk, maar is voor een belangrijk deel overbodig. Want volgens de wet moet de verkoper u immers ook zonder garantie een goed product leveren. Hij is en blijft aansprakelijk, mocht er iets aan mankeren.

Zegt de verkoper dat u hem alleen kunt aanspreken als u een extra garantie bij hem koopt, laat hij u dus eigenlijk voor zijn eigen verplichtingen betalen.

Toch biedt zo'n bijgekochte garantie wel iets extra's. Als uw wasmachine bijvoorbeeld na vierenhalf jaar onherstelbaar kapot gaat, heeft u met een bijgekochte garantie vaak recht op een nieuw exemplaar- zonder bijbetaling.

Bron : Consuwijzer

Gr. paul

Hans4040 (340) PRO, 15 jaar geleden

aangezien dit niet onder het oplossen van een technisch probleem valt, maar onder consumenten belangen,
verwijzen wij naar de dealer of importeur.
Dit is op dit form niet op te lossen.

Daarom sluiten wij dit topic,
mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.