Volkswagen Passat: Uitstoot aan hoge kant

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 130 PK

Ik heb een vier jaar oude Passat Variant met ruim 200.000 km op de teller. Auto loopt nog altijd als een trein en zonder verder noemenswaardige problemen.
Enige wat opvalt is dat de uitstoot van CO en NOx aan de hoge kant is. Zeke rond 2000 rpm (zonder belasting). CO loopt soms zelfs op tot 950 ppm (= 0,1 %) zeker voor een diesel is dat fors. Ook NOx ligt zo rond de 200 ppm.

Als je bij een warme motor een test doet bij eerst stationair toerental uitstoot binnen de perken, daarna 2000 rpm uitstoot gaat omhoog, terug naar stationair blijft deze aan de hoge kant. Waneer daarna de testo op 3000 rpm wordt gedaan gaat uitstoot weer naar beneden. Ook wanneer daarna weer geen gas wordt gegeven blijft uitstoot ok.

Wat kan hier aan de hand zijn?

M_v_Dam

Geplaatst door M_v_Dam (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

zet eerst de EGR-klep maar eens dicht, deze maakt zich op dit moment wel heel erg verdacht.. met het dicht zetten bedoel ik dicht maken met een plaatje.. wat het ook goed doet... is even voor de roetmeting vol toeren in de 2e versnelling (kat leeg blazen)

paul,

M_v_Dam (0) PRO, 17 jaar geleden

De EGR kan zeker een goede zijn. Als ik het alleen goed heb is het zo dat bij deze nieuwere generatie TDI motoren na het afdoppen er vrij snel een heerlijke motormanagement storing in je display komt....... Heb je daar misschien een oplossing voor.

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Voor de EGR kleppen welke via de motor management een storing geven kunnen softwarematig voor 85% geknepen worden.
Helemaal uitschakelen kan dus niet.

De VAG groep auto's tot ongeveer midden 2003 konden geheel dicht worden gezet.

Cor

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

dit type kan nog zonder problemen worden afgedopt... geen probleem v.dam

paul,

Santa (0), 17 jaar geleden

En bestrijd GEEN wijze dorpssmeden uit het Oosten des lands.......!

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik bestrijd niemand :D

Er werd gevraagd over de EGR klep te kunnen sluiten over de modellen die een storing geven via de computer als je ze afsloot :p

Bovendien kan ik hard lopen indien nodig LOL

Santa (0), 17 jaar geleden

Hahahahahahahahahahaha!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.