Volkswagen passat varriant 2.0 GT: vacuum??

Bouwjaar: 1992



Ik heb een vw passat varriant, als ik mijn vuldop van de olie erafhaal gaat de motor minder mooi lopen, ook wil die de dop als ik deze er een beetje boven hou er weer op zuigen!! is dit normaal of is het gewoon vacuum in je carter wat niet normaal is?

Ik dacht dat het niet normaal was en ben aan het zoeken gegaan, carteronluchtingslang gevolgd die komt op mijn kleppendeksel weer uit en gaat naar een zwart "paddestoeltje" zoals de dealer zegt druk regelklep en van daaruit gaat ie weer naar mijn luchtfilter buis.

Als ik de slang van mijn luchtfilter buis afhaal en dicht stop met een doek dan heb ik wel overdruk op mijn carter en gaat de vuldop er boven dansen zoals het volgens mij hoort, nu heb ik die druk regelklep vervangen maar zonder succes! ook verbruikt de auto veel olie!!

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Heb hem net en ben ten einde raad

Alvast bedankt allemaal

Henk4384

Geplaatst door Henk4384 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RoelV (0) PRO, 20 jaar geleden

Dat de motor minder mooi gaat lopen als je de olievuldop eraf haalt is normaal. Sommige auto's slaan zelfs af. Je krijgt dan als het ware valse lucht op het inlaatspruitstuk. Niks aan doen dus.

ricardo9623 (0), 20 jaar geleden

Waarom wil jij zo graag een hoge carter druk hebben zodat je oliedop blijft dansen? Volgens mij is dat niet speciaal ergens goed voor. Bij mijn auto wordt de dop ook een klein beetje vast gezogen. Je carterontluchting afsluiten lijkt mij niet zo'n goed idee omdat condensvocht en onverbrande brandstofresten niet meer weg kunnen en dat is niet best voor je motor.

Henk4384 (0), 20 jaar geleden

nou ik weet niet of het goed of niet goed was dat ie de dop aanzuigt snap je dus ik probeer gewoon wat en stel mijn vraag hier. ik dacht ook dat het niet goed was, maar begrijp nu dat het normaal is.


'Groeten henk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.