Volkswagen Polo: vastgelopen nokkenas

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: ahw

anwb brengt polo met vastgelopen motor, distributie staat okee, maar na verder zoeken ontdekken we dat één van de nokkenassen is vastgelopen [ klant heeft de motor stilgezet na 200 meter rijden tooen de olielamp gang branden, wegenwacht start de motor en loopt stationait tot er lawaai was en de motor afsloeg. ik hoor dat zoiets kan komen door het bevriezen van de oliekanalen [ sludge ] of dat de oliepomp een vaak voortkomende probleem is ..[ we weten nog niet of de kleppen krom zijn, maar de tuimelaars zijn allemaal heel] heeft iemand nog een idee? ] ja, cilinderlekkage test gedasan en de eerste en de vierde cilinder 80 % verlies, dus de kleppen ook krom - zullen morgen de kop demonteren

elze

Geplaatst door elze (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

De carterontluchtingspot achterop het blok wil nog wel eens dichtvriezen waardoor hij de olie uit de peilstok gaat gooien.
Zit er nog olie in het blok?

elze (0) PRO, 14 jaar geleden

ja, olie is op peil en er zit ook geen olie op en naast het blok

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dat kan het ook gekomen zijn door een defecte oliepomp of verstopping ( zeef )

Geen oliedruk en nokkenas is vast gelopen..

Controleer ook je lagers aan de onderkant even ( ratel )

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat Ricky oppert is inderdaad waar verschijnende motoren die daardoor kapot lopen.

Gr. paul

harnak (0), 14 jaar geleden

oliezeef bevriest heb ik hier 3 weken geleden ook gehad van de auto van mijn zoon gelukkig reed ik zelf is zelfs een modificatie voor bij VW . door nalaatigheid van volkswagen zijn daar heel veel motoren door kapot gedraaid en diagnose was dan oliepomp is kapot gegaan terwijl de oplossing eigenlijk was een verwarmde carterontluchtingspot monteren of wat ook raadzaam is net voor de winter nieuwe motorolie erop doen dan is het water er uit.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Wij hadden laatst zelfde probleem ook met een Polo,ook carterpot dichtgevroren en de klant heeft 100% garantie gekregen van Pon,dus misschien even naar de dealer gaan en het ligt daadwerkelijk aan die dichtgevroren pot dan kan het dus zijn dat er nog garantie op zit...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.