Volkswagen Golf III : Velgen sleutel kwijt Golf III ´92

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Misschien een ongebruikelijke vraag, maar ik ben het sleuteltje van mijn velgslotbouten kwijt. Ik heb wel het doosje nog met 4 reserve slotbouten maar de sleuteldop (duits is het felsgenschlosser) ben ik waarschijnlijk bij mijn vorige bezoek aan de banden dealer vergeten (of niet terug gehad). Nu hebben zij hem niet meer liggen en ik kan ook niet aantonen dat hij daar echt is blijven liggen maar ben benieuwd hoe ik aan een nieuwe sleutel kom.

Zoals ik zeg ik heb het originele doosje nog van KING felgenschlosser type M-N voor mijn VW golf III uit 1992.

Is er een mogelijkheid om deze dingen te bestellen heb ook het nummer nog in het doosje staan waarmee ik de origine kan aantonen.

Ik weet dat de bandenboer de bouten eruit kan krijgen zonder sleutel maar ik vindt dat een beetje zonde en (indien ik de sleutel kan vervangen overbodig).

Alvast bedankt voor de aandacht en (hopelijk ;-) reacties!

barinho8

Geplaatst door barinho8 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

ik denk dat je sneller en goedkoper klaar bent als je de oude bouten door de garage laat verwijderen en een nieuw setje te halen bij de automaterialenzaak...

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Veel garage's beginnen vaak niet eens meer aan zoiets..

Die sloten zijn wel te bestellen, zou inderdaad dan even langs een banden specialist rijden.

Anders neem je een kruissleutel ( wielsleutel ) en sla je deze ( maat 17 ) er overheen om hem los te halen.

Gr Stefan

garage van horne3459 (0) PRO, 13 jaar geleden

je kan ook op een grote parkeerplaats de 3 gewone bouten twee slagen los draaien,dan een paar keer wat bochten maken naar beide richtingen,de bouten weer aandraaien en dan draai je de slotbout er met de vingers uit.

Als je dit niets lijkt is het beste de garage op te zoeken.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

er zijn inderaad meerdere mogelijkheden maar een beetje bandenzaak heeft wel een setje linkse tappers die je erover heen kunt draaien,hoef je ook niet te beuken en te hakken...

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Ik heb laatst bij mijn eigen ook hetzelfde probleem gehad, het dopje was kapot gedraait, man wat zat dat ding vast, echt ongelofelijk! Zelfs een moer meerderel malen erop gelast maar telkens brak de las af, erna maar een wielsleutel erop geramd tot hij niet meer verder ging, draaien en hoppa, gelukkig los gekregen.

Ik had ook nog het probleem dat ik de velgen niet ( of zo min mogelijk ) wou beschadigen en dat de bouten diep in het gat zaten, dus niet bloot zoals bv in een stalen velg.

Het is maar net wat je invalt natuurlijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.