Volkswagen Transporter: versnellingbak demonteren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: ajt

hallo hoe demonteer je de versnellinbak ik heb hem los van de motor maar hoe haal je hem er onderuit hoe moet hem draaien hoe moet je de motor bewegen kortom wat is de oplossing van de puzzel groet bertus

bertuslada

Geplaatst door bertuslada (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 10 jaar geleden

Bertus voor alles is een eerste keer .

Uitlaat los om de motor naar voren te kunnen trekken , U klmmen. Rechtermotorsteun blijft vast! Interkoeler als die er is even los .

Links alles los en die staart voor de rechteraandrijfas los van de bak .

Een monteur bij ons ( handige Harry ) had van een schroefspilkrik een trekker gemaakt die aan de dwarsbalk gehaakt was . Van voren hing dat ding aan de balk achter de bumper .

Bij de wat oudere modellen zit daar al een gat . Daar ingehaakt een haaks gebogen stuk draadeind om de krik die gelijk het carter van de motor ondersteunt.

Motorblok zo ver naar voren trekken dat de bak er onderuit kan. Ongeveer 10 cm.

Monteurs die er van wisten kwamen dat ding lenen . ( wijde omtrek)

Motor met een poot ondersteunen zou ook kunnen maar de wagen kan nu op en neer , motorstand blijft gelijk !

Succes.

bertuslada (0) PRO, 10 jaar geleden

beste punt bedankt voor je reactie dus die staart kan je loshalen van de bak ? want er zit wel de km teller aandrijving op groet bertus

ASH-1 (0) PRO, 10 jaar geleden

De staart kan ook blijven zitten. Je moet de motor laten zakken en naar voren trekken. Dealer heeft hier idd speciaal gereedschap voor maar met een beetje handigheid lukt het zonder ook wel.

Succes.

bertuslada (0) PRO, 10 jaar geleden

gelukt zelf een spindel gemaakt we hebben met staart er onderuit allemaal bedankt voor de hulp groet bertus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.