Volkswagen golf 3 gti 2 liter 8v: versnellingsbak

Bouwjaar: 1994

hoi allemaal ik heb een vraagje ik heb sins ik de golf 3 kocht een probleem aan de versnellings bak als ik van de een naar de twee schakel dan kraakt het zeer en als ik verder schakel of terug schakel is er niks aan de hand doe ik nou van de een naar de vrij en dan naar de twee schakelen dan is er niks aan de hand ik vind het af en toe vervelend van de een naar de vrij en dan naar de twee schakelen wie kan me er bij helpen om advies te geven moet ik wat aan de versnellingsbak veranderen als dat gaat of moet ik voor een ander versnellingsbak gaan kijken wie kan me hierbij helpen alvast bedankt gr franko

franko3232

Geplaatst door franko3232 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

tinus11482 (0) PRO, 19 jaar geleden

synchro van je tweede versnelling ligt eruit.
gebeurt vaker bij deze bakken

mich7681 (0), 19 jaar geleden

ik heb dit probleem ook met mijn versnellingsbak echter alleen wanneer de motor en dus ook de versnellingsbak olie koud is..is de synchro dan wel of niet kapot of blijft hij alleen plakken of komt hij traag op gang door de koude en dikkere olie?

franko3232 (0), 19 jaar geleden

ik heb pas de olie vervangen en een grotere beurt gegeven maar bijna kort gaan we de koppelingsplaten vervangen ik weet niet precies wat een synchro is ! ik heb geen dikke ollie dat doet de auto de hele tijd ook als de auto echt warm is kom niet van het geluid af wat kan ik er aan doen dan een ander versnellingsbak of zo? groetjes franko

Frank3197 (0), 19 jaar geleden

synchro is een soort van meenemer die ervoor zorgt dat je tandwiel van de volgende versnelling op het zelfde toerental gaat meedraaien als het tandwiel van je motor.
Heb dit probleem ooit gehad bij een golf 2 1.3 maar daar was het de achteruit. Ik heb er toen tunap (dacht ik) bijgegooid en dat scheelde wel. Was wel niet helemaal over maar werd wel minder.

franko3232 (0), 19 jaar geleden

tunap wat is dat is dat iets wat bij de olie erbij komt smeert die dan beter of wat maar volgens mij kom ik niet meer van dat geluid af om een ander versnellings bak te gaan kopen ? of niet soms????

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Versnellingsbak even opereren, maar dit is wel een klusje voor de gevorderde sleutelaar.
Andere optie is idd een bak van de sloop halen, maar pas op want de meeste hebben deze kwaal als ze ruig bereden zijn of veel km hebben.

succes

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik sluit mij aan bij hary, even de bak openhalen en er een nieuwe syncronisatie ring in gooien. ik zou je eigen bak (laten) repareren. de meeste bakken hebben deze kwaal, dus de kans is groot dat je een gebruikt exemplaar monteert en deze doet het ook. succes

franko3232 (0), 19 jaar geleden

alvast bedankt allemaal dit vind ik te gek dat mensen mij zo helpen alles berichten zijn welkom vind het wel goede tips bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.