Volkswagen Vento: versnellingsbak/koppeling

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

hallo,

ik heb het volgende probleem,
een week geleden heb ik mijn versnellingsbak olie vervangen omdat ik op de snelweg een fluitend geluid hoorde in zijn 5 en tot de ontdekking kwam dat de keerring van mijn schakelas lekte.
ik had het idee dat er te weinig olie in de bak stond maar dit was niet het geval, heb de keerring vervangen en olie opnieuw gevuld.
de auto maakte nog het fluitende geluid alleen was dit minder, afgelopen zondag reed ik de snelweg af en op de afrit kon ik dus niet meer schakelen.
toen ging mijn auto een nog harder geluid maken maar dit was meer schurend geluid. uiteindelijk na een paar keer de koppeling op en neer drukken auto weer in de versnelling gekregen en kon gelukkig tot thuis komen.
de tussenstand nu is dat de auto voor de deur staat en als de motor af staat valt er gewoon goed te schakelen, zodra ik de motor start maakt de auto nog steeds het geluid en is zeer moeilijk in de versnelling te krijgen, als dit al lukt poetst hij tanden dus dit wil ik niet proberen.
mijn vraag is kan dit komen doordat er misschien te veel olie in de bak zit ?
of zijn me koppelingsplaten op ??

ik hoop dat iemand mij kan helpen
Quinten

komenr

Geplaatst door komenr (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

rebel57 (0), 13 jaar geleden

Het lijkt me een probleem met de drukgroep cq druklager

komenr (0), 13 jaar geleden

dus dat wordt dan dus de versnellingsbak demonteren en dit vervangen ?
valt dit goed zelf te maken ? of is dit zo'n groot karwei dat ik de auto beter weg kan doen ?
Quinten

rebel57 (0), 13 jaar geleden

Het demonteren vd versnellings bak is wel te doen en het plaatsen van een nieuwe drukgroep met koppelingsplaat ook wel
Als de auto verder in een redelijke staat verkeerd, dan is het bestwel de moeite waard

komenr (0), 13 jaar geleden

ja de auto is verder in prima staat heb afgelopen zomer al het roest verwijderd en de distributieriem is ook nog maar 15.000 km oud dus ik denk dat ik het erop ga wagen ik heb al een brug geregeld heb ik verder nog speciaal gereedschap nodig ? dat je zegt van ja dat is nog wel makkelijk om even te halen ik monteer denk ik als ik dan tog bezig ben ook gelijk een nieuwe kabel.
Quinten

michielwehkamp (0), 13 jaar geleden

Een versnellingsbakkrik een motorbrug en een pen om de koppelingsplaat te centreren. michiel..

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

komenr

Heb dit topic zo eens doorgelezen en vraag mij af of je hebt begrepen dat niet de koppeling maar de schakelbak zelf is overleden en dit probleem veroorzaakt
Met de koppeling alleen vervangen ben je er dus niet, er komt nog een schakelbak bij....

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.