Volkswagen Golf V: 'vervuilde'gasklephuis.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 fsi

Hallo,

Ik heb een vraagje over het gasklephuis. Ik lees bij een hoop problemen dat het kan liggen aan het gasklephuis. Ik vind zelf me auto niet lekker rijden. Bij rustig optrekken gaat de snelheidsmeter en de auto wat 'schommelig' naar een hogere snelheid en lijkt die opeens te pakken/ schiet vooruit. Ik heb daarom even een kijkje genomen vanaf bovenaf in me gasklephuis en zag een de binnenzijde van het huis en de klep zwarte aanslag. beetje een korrelige structuur. Is dit 'normaal' en/of is een reiniging nodig?

Ik hoor graag van jullie.

Groet,

Sjoerd

SjoeH

Geplaatst door SjoeH (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Sjoerd je ziet dat de klep niet enkel in een ronde pijp zit maar dat de rand van de klep een curve volgt. De hoek die de klep maakt t.o.v. de 0 stand is goed voor een bepaalde hoeveelheid lucht . Bij ernstige vervuiling klopt dit niet meer en de ECU is constant zoekende naar de openings- hoek en het toerental . Schokkende loop en inhouden is het gevolg. Succes. Soms is inleren nodig ,maar een aantal malen kontakt aan en uit met aan een20 sec . schijnt ook te werken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.