Volkswagen Golf: volkswagen golf 1.8 GT

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

hallo ik heb een golf 3 1.8 GT alleen wanneer ik start komt er een Blauwe rook pluim uit de uitlaat.
als die warm gereden is en je probeert hem dan te starten slaat die slecht aan. heb zelf er nog geen tijd in gestoken maar d8 vraag het eerst hier rond voor dat ik ga zoeken dus zijn er nog suggesties??
groet werner

werner3.0

Geplaatst door werner3.0 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

blauwe rook duid op een olie probleempje,wat overigens veel oorzaken kan hebben..

maar of dit veel invloed heeft op je slecht starten denk ik niet!

verbruikt hij olie en hoeveel ?

hoe is de staat van de bougie's / kabels / etc..en heb je geen vacuumslang(en) kapotof poreus waardoor hij valse lucht trekt ?

Stefan

werner3.0 (0), 17 jaar geleden

nou ik heb hem vandaag open getrokken en de klepseals waren lek..alleen bij het starten rookte hij heel erg en als hij even liep ging het wel weer maar wel naar olie ruiken.
het starten was achterstallig onderhoud...trok het intrieurfilter d´r uit en hij viel in 300 stukken.!

vw-hobby (0), 17 jaar geleden

Nieuwe klepseals ( rubbers ) erin en karren maar. Gelijk even de olie verversen, bougie, luchtfilter misschien de bougiekabels ook. ( zijn het nog degene van de fabrieks af )rotor en verdeelkap en olie filter.

Dan rijd hij echt weer top en kan hij er zeker weer een tijd tegen aan.

Succes,

Roland

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=vw-hobby]Nieuwe klepseals ( rubbers ) erin en karren maar. Gelijk even de olie verversen, bougie, luchtfilter misschien de bougiekabels ook. ( zijn het nog degene van de fabrieks af )rotor en verdeelkap en olie filter.

Dan rijd hij echt weer top en kan hij er zeker weer een tijd tegen aan.

Succes,

Roland[/quote]
kijk dit zijn nog eens garantie's.... kun jij mijn auto ook even voorspellen?

paul,

vw-hobby (0), 17 jaar geleden

Ben maar een amateur, beknibbel niet op het vervangen van onderdelen. Mijn golf 1,8 GTS benzine met een stand van 348.750 Km !!! heeft mij nog NIET in de steek gelaten.

Kom maar op Paul.

Gr, Roland

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

dat is een mooie km stand.... op naar de 4 ton.

paul,

vw-hobby (0), 17 jaar geleden

Ja, hij rijdt nog zo lekker. We hebben een nieuwe Citroen C3 of 4 met zo een glazen dak en veel toeters en bellen met een 2 ltr motor erin. Gaat als de brandweer................als hij op snelheid is. Maar mijn oude Golfje trekt sneller op en is bijna net zo snel, deze GTS is zelfs sneller dan een GTI ? Een monteur heeft in het veleden wel eens gevraagd wat ik met de motor heb gedaan, ... niks. Gewoon goede olie en regelmatig verversen, auto lekker warm rijden 20/30 km dan af en toe gas erop. Teller gaf vrijdag 195 aan, oeiiii.

Gr, Roland

Dit doe ik trouwens hééééééél zelden.

Gr, Roland

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.