Volkswagen Caddy: VW Caddy storing 00777 G79 gaspedaalsensor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: AEY

heb hier een VW Caddy staan met 1.9 SDI AEY motor. Motor gaat soms in noodloop (1200 tpm) en blijft daar dan soms enkele dagen in hangen.

Uitlezen geeft volgende code 00777 G79 plausible signal en Shortcut to +.

Als ik de sensor doormeet geeft deze over het hele bereik een signaal ( 0 tot 100%) , alleen de voedinsspanning op de sensor wil nog wel eens varieren. Als de motor in noodloop staat dan zit de voedingsspanning tussen de 3 à 4 volt en als de motor normaal loopt is de voedingsspaning 5 volt.
Stekkers op de computer heb ik al gecontroleerd, maar kan hier niks vreemds aan zien.

Wie weet raad?

Ronnyrjb

Geplaatst door Ronnyrjb (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Probleem zit dus in de voedingsspanning.
Helaas kan dat probleem overal in de auto zitten. Hoeft niet per se de gaspedaalsensor of de bedrading daar van te zijn.
De 5 Volt wordt gemaakt door de ecu en is slechts zeer beperkt voor handen.
Als er ergens een sensor zit die te veel 5 Volt weg trekt zakt de spanning in. Zelfde geburt er als er een kleine kortsluiting ergens is.

5 Volt wordt in ieder geval gebruikt voor de gaspedaal sensor, de temperatuur sensoren (Lucht, water, diesel) en als die er op zit de map sensor.

Ronnyrjb (0), 13 jaar geleden

ik heb net de ECU gedemonteerd en deze is aan de onderkant volledig geroest en geoxideerd. Ik vermoed dat er misschien inwendig ook een vochtprobleem is.
Ik heb de ECU eens drooggeföhnd en hierna deed de auto het weer normaal. Nu afwachten hoe lang het goed gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.