Volkswagen Golf IV: VW Golf IV

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Dag heren,

Na een zoektocht op internet ben ik bij dit forum terecht gekomen en ik hoop van harte dat jullie mijn probleem op kunnen lossen.

Mijn VW Golf 4 uit 1998 heeft zo nu en dan kuren. Het betreft een erg vervelend probleem tijdens het rijden. De stuurbekrachtiging gaat uit, de motor slaat af en vervolgens neemt mijn snelheid geleidelijk af. Dit is tevens te zien op mijn snelheidsmeter. Hierna knippert in mijn dashboard de volgende afbeelding: het gele autootje met daarin een sleutel. Dit blijkt de startonderbreking te zijn en deze gaat branden als de auto de sleutel niet herkent. Zodra ik stil sta en mijn auto probeer te starten, gaat deze niet meer aan. Het lijkt erop dat hij inderdaad mijn sleutel niet meer herkent. Na een paar keer starten kan ik mijn weg vervolgen.

Rcm

Geplaatst door Rcm (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

voyager (0), 10 jaar geleden

Eerst uitlezen.`+

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Denk niet dat het aan de startonderbreker ligt want als hij eenmaal je sleutel heeft herkend dan blijft de motor ten alle tijde lopen. Ik denk eerder iets in de richting van een vervuild gasklephuis maar dat is gissen dus idd eerst even laten uitlezen en kijken welke storingen erin staan en aan de hand daarvan verder handelen.

Rcm (0), 10 jaar geleden

Heb de auto voor een jaar terug uit laten lezen. Daar kwam niks uit. Daarbij heb ik de sleutel opnieuw in laten lezen. Dit is een jaar goed gegaan tot nu.

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

UItlezen in het verleden, geeft geen garantie voor het NU.
Laten uitlezen.

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik ken ook mensen die vorig jaar nog niets mankeerden maar er nu niet meer zijn, ik wil maar zeggen wat gisteren goed was kan nu niet meer goed zijn

Rcm (0), 9 jaar geleden

Inmiddels is het probleem teruggekomen en heb ik het systeem uit laten lezen. Hieruit zijn de volgende foutcodes gekomen:

463A Motorschakelapparaat blokkeert
0499 Motorstuurapparaat (component defect)
0214 Spanningsverzorging (signaal te laag)
0468 Transpondersleutel of ringspoel (foutief)

Wie kan mij de goede richting opsturen?

Rcm (0), 9 jaar geleden

Iemand?

P. Kelder (0) PRO, 9 jaar geleden

Wegrijblokkering uit het motorregelapp. laten halen (wegschrijven), dan is het opgelost.

Gr. paul

Rcm (0), 9 jaar geleden

[quote=P. Kelder]Wegrijblokkering uit het motorregelapp. laten halen (wegschrijven), dan is het opgelost.

Gr. paul[/quote]
Dag Paul,

Zodra de wegrijblokkering eruit gehaald wordt, moet ik dan de sleutels opnieuw in laten leren? Of is dat juist de beveiliging die ervoor zorgt dat de sleutels herkent worden?

Betekent dit dat de overige foutcodes hieruit ontstaan? Is het probleem met de wegrijblokkering een bekend probleem bij de 1998 modellen of heb ik gewoon pech? Toch raar dat zoiets ineens kan ontstaan en vooral tijdens het rijden.

P. Kelder (0) PRO, 9 jaar geleden

[quote=Rcm]Of is dat juist de beveiliging die ervoor zorgt dat de sleutels herkent worden?[/quote]
Indien de wegrijblokkering wordt weggeschreven is deze ook niet meer actief.

Gr. paul

Rcm (0), 9 jaar geleden

Het wegschrijven van de wegrijblokkering gebeurt via dezelfde ingang als het uitlezen? Ik neem aan dat ik hier voor naar een garage moet en dit niet zelf kan doen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.