Volkswagen Golf VI: VW Golf ( oliespecificaties )

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 L

Hier een golf VI 2009 2.0 L diesel 100 KW
CBAB motorcode .

Zoals men hier waarschijnlijk wel weet raad VW in hun serviceboekje voor deze golf een welbepaalde fabrikant aan van motorolie met de specificatie 5W30 .

Mijn vraag is of ik hier ook nog een olie van een andere specificatie voor kan gebruiken natuurlijk rekening houdende met de roetfilter ?

Ik heb vernomen dat die longlife-olie en die 30 000 km enkel is in optimale omstandigheden zodus veel autostrades dat de auto goed op temperatuur komt.

Maar ik doe niet veel autostrades en ik doe misschien max de helft van die 30 000 dus 15 000 km wanneer ik de wagen smeer.

Dus waarom zou ik dan die longlife gebruiken ?

Xenon

Geplaatst door Xenon (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik zou gewoon erin doen wat erin hoort, daar moet je niet op bezuinigen maar ik zou het wel ergens anders halen, bij de action bijvoorbeeld (of op internet) en scheelt je euro's! Zag laatst bij de action dezelfde longlife olie voor iets van 10 euro de liter...dacht bij de dealer 25 euro dus...
Als de specificatie's maar kloppen dan is het goed.

audia4 (0) PRO, 10 jaar geleden

duits ebay ffe afstruinen, kwaliteits olie met alle nodige specificaties van bekende merken voor dumpprijs. komen ze het nog voor thuisbrengen ook.

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Gewoon de beurten aan houden,liter olie van het welbekende merk kopen om af en toe bij te vullen.
Niet meer,niet minder.

Xenon (0), 10 jaar geleden

zodus een gewone olie 5w 30 van één of ander toch wel degelijk merk volstaat als ik het goed voorheb ??

Xenon (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden .
Post mag gesloten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.