Volkswagen Passat: waterlekkage bij pedalen en voor de stoel

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Goeiedag,

Heb hier een passat variant die al enige tijd waterlekkage heeft.

Het water staat dan voor de bestuurdersstoel maar kan niet vinden waar het vandaan komt...

Heeft iemand dit vaker gezien??

Groeten J

venedijk

Geplaatst door venedijk (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

BjornSP (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik heb 1 keer mee gemaakt dat onder voorruit links in de hoek waar het plaat werk van de raamstijl op de paravan gelast zit, er vanuit de fabriek niet goed gekit was. Er zat nog een klein gaatje in.

Afvoer onder de paravan gecontroleerd?

ilker281182 (0) PRO, 12 jaar geleden

je moet even kijken of de afvoer onder de accu niet verstopt is kom wel vaker voor.zo ja even doorblazen onder de accu,zoniet zou ik de linker deurpaneel goed afdichten met kit.

venedijk (0) PRO, 12 jaar geleden

Waterlekkage nog steeds niet over...

Onder parrafaan alles droog. Het wordt binnenin ergens nat vanaf het koppelingspedaal...

Er is inmiddel een ander voorraam in gekomen op dit uit te sluiten, dit was echter niet het probleem..

Bjorn, kom je deze lekkage wat jij toen had gemakkelijk repareren??

Grt J

riennoot (0) PRO, 12 jaar geleden

ik heb het ook weleens gehad, toen lekte die op het rubber waar de koppelingscilinder in het scutboard zit.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Precies wat Bjorn zegt heb ik ook al eens gehad en ook precies op die plek, motorkap open en achter het schanier loopt het gat zeg maar door (in langsrichting van scherm) tot onder het zijscherm en deel onder voorruit en daarin helemaal achterin was het bij mij ook niet goed afgekit en bij mij kwam het uit een gaatje van het plaatwerk binnenin achter het plastieke kapje waar je motorkaphendel zit.
Wat je moet doen is gewoon trapsgewijs gaan sproeien, dus eerst laag beginnen en tijdje zo laten en dan binnenin in de gaten houden, als je dan niets ziet lekken dan iets hoger gaan sproeien totdat je wat ziet gaan lekken en dan weet je op welke hoogte het naar binnen komt.

marcel7031 (0) PRO, 12 jaar geleden

UV vloeistof gebruiken? topspul!

boeckxke (0), 12 jaar geleden

bekledingen onder het dashboard verwijderen en daarna langs buiten met een tuinslang besproeien, zo kan je het lek opsporen .
meestal: de afloopslang onder de batterij controleren deze raakt veel verstopt
maar het beste is als je visueel het water ziet binnenstromen zo kan je de lek het beste opsporen en het probleem herstellen

venedijk (0) PRO, 12 jaar geleden

Bedankt voor reacties!! Vrijdag avond gaan we kijken... Groeten.

Santa (0), 12 jaar geleden

En......?

venedijk (0) PRO, 12 jaar geleden

Waarschijnlijk govonden!!! Kitnaat achter de handle voor de motorkap lekte... deze opnieuw gekit en nu afwachten...

Grt

JordyK (0) PRO, 12 jaar geleden

Goedenavond Jan,

Ik heb een passat van 2008 staan met hetzelfde probleem, het water loopt bij een stukje overlappend plaatwerk op de overgang van bestuurdersdorpel naar A stijl naar binnen
maar het komt van hoger want bij de voordeurstekker zit dubbel plaatwerk waartussen het ook nat is.
Heb jij evt een foto van de plek waar die kitnaad zit, ook het punt wat Ricky en Bjorn opperen moet ik nog nader bekijken.

Bij voorbaat dank voor de info.

Jordy

venedijk (0) PRO, 12 jaar geleden

De lekkage zat bij mij lager.... Het waren bij mij als het ware 2 gaatje die dicht gekit zijn maar niet helemaal goed dus...

grt

JordyK (0) PRO, 12 jaar geleden

Ok, bedankt voor de info. Dit zal niet de oorzaak zijn van de lekkage bij de passat die ik heb staan.
Misschien kunnen Bjorn of Ricky mij hun locatie van de lekkage nog toelichten?

Toch wel een zwakke plek bij deze types denk ik, die kitnaden..

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=venedijk]De lekkage zat bij mij lager.... Het waren bij mij als het ware 2 gaatje die dicht gekit zijn maar niet helemaal goed dus...

grt[/quote]
Let op, dit is niet de oplossing denk ik, het komt wel door die 2 gaatjes naar binnen (die horen open te zijn) maar het echte lek zit veel hoger en waarschijnlijk op de plek wat ik al eerder zei....dus kap open en dan voor de auto gaan staan en dan langs het zijscherm kijken tot waar de a-style begint dus achter de motorkapschanier en dan kijk je dus in een gat wat tussen het zijscherm en ruitscherm (om het maar even zo te noemen) zit. Daarin helemaal achteraan kwam het bij mij naar binnen en toen kwam het bij mij uit die 2 gaatjes.

JordyK (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=ricky][quote=venedijk]De lekkage zat bij mij lager.... Het waren bij mij als het ware 2 gaatje die dicht gekit zijn maar niet helemaal goed dus...

grt[/quote]
Let op, dit is niet de oplossing denk ik, het komt wel door die 2 gaatjes naar binnen (die horen open te zijn) maar het echte lek zit veel hoger en waarschijnlijk op de plek wat ik al eerder zei....dus kap open en dan voor de auto gaan staan en dan langs het zijscherm kijken tot waar de a-style begint dus achter de motorkapschanier en dan kijk je dus in een gat wat tussen het zijscherm en ruitscherm (om het maar even zo te noemen) zit. Daarin helemaal achteraan kwam het bij mij naar binnen en toen kwam het bij mij uit die 2 gaatjes.[/quote]
Ricky, Bedankt voor de duidelijke omschrijving. Ik ga er van de week mee aan de slag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.