Volkswagen Passat: zwarte rook

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 td

hallo,

een klant is met volgende probleem gekomen:

auto vebruikt veel olie, mss een lek, dan tijdens het rijden op autosnelweg, begeeft ie het, hij heeft dan rustig verder gereden, maar als hij veel gas geeft, hoort die een geluid in de motor, en dan smorgens start hij die en laat effe stationair lopen en beetje gasgeven, en opeens bleef die zelf gasgeven, heeeeeel veeeeeeeeel zwarte rook, hij heeft de contact uitgedaan maar bleef maar zwarte rook doen, na een paar sec stopte het en ja d at was het


wat zal hier aan allemaal aan liggen???

hey

Geplaatst door hey (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Met een beetje pech is grofweg gezegd de motor naar de klote gelopen..

Hij heeft zeker weten op zijn eigen olie gelopen,en is op hol geslagen..

Je kunt nog enigzins mazzel hebben,maar ook grote pech!

Haal alle slangen vanaf luchtfilter,turbo,intercooler,inlaat eraf en maak deze eerst eens schoon.

Dat geluid in de motor maakte hij waarschijnlijk van te voren al,dus dat is denk ik een 2e probleem dat erbij gekomen is.

Dat oliemisbruik kan meerdere oorzaken hebben,een defecte turbo en of zuiger en olieschraapveren zijn het meest voor de hand liggend.

Wat is veel olie verbruiken en hoeveel heeft hij gelopen ?

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.