Volvo 240: benzinepomp

Bouwjaar: 1989

Mijn 240 rijdt op gas. Al enkele weken hoor ik de brandstof pomp snorren (ook als ik op gas rijdt). Als ik op benzine rijdt doet de pomp het slecht tot niet.
vraag 1: Hoort er constant stroom op die pomp te staan, ook als de auto op gas staat geschakeld?
vraag 2: Zir er ergens een relais dat de stroomtoevoer levert of verwisselt van gas naar benzine?
Mijn auto heeft nog geen geintegreerd jetronic gas/benzine systeem.

baer

Geplaatst door baer (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 20 jaar geleden

De brandstofpomp blijft altijd draaien ook als de auto op gas staat dit voorkomt dat hij stuk gaat.
240 van 89 zonder injectie of begrijp ik dat verkeerd.
Bij een gas instalatie wordt de injectors uitgeschakeld door middel van een relais of de carbateur afgesloten door middel van een klep.

gt40 (0) PRO, 20 jaar geleden

Meestal blijft de brandstofpomp inderdaad draaien op gas. Dit geeft geen voordelen zoals de andere zegt, hij gaat hierdoor juist vaak kapot. Mensen die op LPG rijden tanken te weinig benzine, waardoor en of te weinig of sterk vervuilde benzine in de tank zit. Hierdoor gaat de pomp kapot. Een goede LPG inbouwer schakelt daarom de pomp juist uit! Als de pmp herrie gaat maken betekend dit dat het lager eruit ligt, dan loopt de opbrengst van de pomp ook terug en gaat hij dus inhouden. Je kan de pomp bij een 240 vrij simpel uitschakelen door een 5 polig wisselrelais tussen de voedingsdraad te zetten naar de pomp. Deze draad zit aan de linkerkant onder de achterbank. Dit is een vrij dikke draad en hij zit daar met een stekkerverbinding doorgelust. Dit relais laat je weer aansturen door de lpg installatie draad die naar de lpgtank gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 240 of stel zelf een nieuwe vraag.