Volvo 240 1992: Lambda Sonde / Luchtmassa meter

Bouwjaar: 1992, Motorcode: B230F

Mijn volvo loopt beroert, inhouden, afslaan, geen power, etc.
Het motormanagement lampje brand. Resetten helpt niet.
Bijdedealer laten uitlezen. Geeft Luchtmassa meter & Lambdasonde als storing.

Kan ik deze twee doormeten? Zo ja hoe?
Wie weet een tweedehands aanbieder van dit soort onderdelen?

mdeheus

Geplaatst door mdeheus (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

gt40 (0) PRO, 20 jaar geleden

lambda sonde kan je met een met een multimeter opmeten. je zet de multimeter op DV, de ene aansluitin op massa en de andere op de zwarte draad van de lambda sonde. De spanning moet nu tussen de +/- 0,1 en de +/- 0,9 heen en weer gaan. Blijft de spanning laag, kan je nog even met een beetje remreiniger of kruipolie in de inlaat spuiten. De spanning moet dan omhoog gaan. Is dit het geval dan is deze heel. Als ik jouw verhaal zo hoor denk ik dat de lucht massa meter stuk is. Hij geeft dan namelijk tijdens uitezen altijd een lambda storing

volvoxc90 (0) PRO, 20 jaar geleden

De lucht massa meter gaat wel eens stuk en dan krijg je die symtonen zoals je hebt omschreven. De storing lambdasensor is dan een gevolg ik zou beginnen met de luchtmassa meter en storing wissen. Waar een gebruikte halen? Ik geef als advies een nieuwe want met een gebruikte weet je niet waar je aan te bent anders zou ik zeggen vraag eens bij Autorima in druten.
WWW.autorima.nl

mdeheus (0), 20 jaar geleden

Beste volvoxc90,

Hoe kan je de storing wissen? Is dat hetzelfde als resetten? (Accu los) Is er zelf ook te meten aan de Luchtmassameter om zeker vast te stellen dat deze stuk is?

volvoxc90 (0) PRO, 20 jaar geleden

Resseten van de computer kan door middel van een zekering te verwijderen. Ik denk zekering 1 maar het kan anders zijn even op de deksel kijken van de zekeringkast er zal dan staan ecu of motor. Er zal bet te meten zijn maar ik weet daar de waarde niet van zo uit mijn blote hoofd. Maar de dealer zal ook wel vertel hebben dat het de luchtmassa meter is en ga daar ook maar van uit.

gt40 (0) PRO, 20 jaar geleden

Restetten kan je inderdaad doen door de accu pool los te halen. De uitgaande spanning van de lucht massameter ligt tussen de 1-5 volt. 1 volt = geen belasting 5 volt = maximaal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 240 of stel zelf een nieuwe vraag.