Volvo 240 1993: inhouden/wegvallen gas

Bouwjaar: 1993

Nu al bijna 3 maanden geleden heb ik mijn volvo 240 uit 1993 met een vialle lpg-installatie naar een vakgarage op het gebied van lpg gebracht voor een grote onderhoudsbeurt. Vlak van te voren had de volvo ook een backfire gehad en de garage heeft ook nog diverse onderdelen van de gasinstallatie vervangen om de backfire in de toekomst te voorkomen (o.a. nieuwe verdamper, nieuwe stappenmoter, vac kleppen) Verder zijn de injectoren schoongemaakt zodat de auto beter op benzine loopt.

De auto liep veel beter en pittiger dan voorheen maar...................er diende zich een nieuw probleem aan waarvan ik van tevoren nog geen last had gehad.
Met name tijdens het rijden op de autoweg met een snelheid van 120, en meestal tijdens het inhalen in de 5e versnelling als de weg omhoogliep(heuvelachtig gebied)
viel het gas weg. Als ik de voet op het gaspedaal bleef houden viel hij helemaal terug naar stilstand. Als ik het gaspedaal even losliet en weer intrapte pakte hij weer en reed verder. Bij het volgende heuveltje was het echter weer prijs. Vaker is het gebeurd dat hij gedurende 15 kilometer helemaal niet meer op gas reed en alleen nog maar op benzine.
Het vervelende is dat hij dat niet altijd doet. Er zijn ook van die dagen dat hij hetzelfde stuk autoweg probleemloos rijdt en heuvels totaal geen probleem zijn.
Hetzelfde is het geval binnen de bebouwde kom als ik met een beladen aanhangwagen achter de auto rijd. Zodra ik een beetje berg omhoog rijd begint de auto te haperen.

Het frapante is dat hij ´s morgens altijd prima start en heel mooi en rustig loopt. Na een aantal kilometers begint hij echter ruwer en schokkender te lopen en als je hem een aantal keren hebt uitgezet en weer opnieuw start krijgt hij ook nog startproblemen. Het gebeurt regelmatig dat hij dan weliswaar start maar zodra wordt overgeschakeld naar gas slaat hij af. Pas als ik hem op de benzinestand zet, start hij en als ik enkele meters gereden heb kan ik hem weer probleemloos op gas overschakelen.

Het vervelende is dat het bovenstaande probleem niet continu aanwezig is, waardoor de garage er geen oplossing voor heeft.

Rik9808

Geplaatst door Rik9808 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sarabande99 (0) PRO, 20 jaar geleden

bevriest de verdamper niet ?

Rik9808 (0), 19 jaar geleden

Na bijna 4 maanden eindelijk het euvel gevonden door AISB in Baarlo.
Het bleek een slecht werkende vacuumpot te zijn, die nu ook nog overbodig was na de reparatie in februari.
Na het inbouwen van de nieuwe f4 verdamper waren de vacuumverdelerklep en de vacuumpot niet meer nodig.
Door beide onderdelen te verwijderen waren de klachten opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 240 of stel zelf een nieuwe vraag.