Volvo 240 1993: problemen met thermostaat

Bouwjaar: 1993

Een aantal weken geleden ging de temperatuurmeter, die normaal horizontaal staat als de wagen op bedrijfstemperatuur is, elke dag een beetje meer richting rood, waarna hij weer terugzakte naar de normale stand. Dit gebeurde alleen als de motor nog niet warm was. Was de motor op bedrijfstemperatuur dan was er niets meer aan de hand. Nadat de meter op dag 5 volledig in het rood ging staan en na enkele seconden weer terugzakte naar normaal, heb ik de thermostaat laten vervangen.
Probleem veholpen. Echter...na 2 weken begon hetzelfde euvel weer van voor af aan, met als gevolg dat hij nu weer even in het rood gaat als ik ´s morgens wegrijd of als hij enkele uren heeft stilgestaan. Zodra de motor weer op temperatuur is , is er niets meer aan de hand.
Is de thermostaat wéér kapot of heeft dit een andere oorzaak?

Rik9808

Geplaatst door Rik9808 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

aupers (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik weet niet waar de thermostaat zit maar er kan lucht bij de thermostaat komen (lekke koppakking/lpg verdamper) waardoor deze niet op tijd opent. Dus toch even teruggaan en er goed naar laten kijken.

Succes,

Paul

Rik9808 (0), 19 jaar geleden

Bedankt, zal het laten checken.

Rik

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zit meer aan een elektrisch storingkje te denken een temperatuur zender die niet goed werkt.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 240 of stel zelf een nieuwe vraag.