Volvo V50: ex politie auto

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Sinds kort in bezit van een ex politie auto, alleen 1 probleem het grootlicht werkt niet alles al geprobeerdt wat hier te vinden was over dit.
Nou ben ik er gisteren achter gekomen dat er een draadje was losgehaald in de richtingaanwijzerschakelaar vermoedelijk voor het grootlicht, deze weer aangesloten alleen werkt het nu nog niet.
Als ik de hendel naar mij toe haal dan moet je normaal kunnen seinen wat niet gebeurdt, als ik vervolgens de hendel helemaal naar me toe haal dan kan ik seinen maar blijft het grootlicht niet staan wat wel hoort, weet iemand waar ik verder moet zoeken of kun je dit via de software aan of uitzetten?

keike1

Geplaatst door keike1 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

zijn de lampen niet stuk, gemeten op stekkers en op zekeringen

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=keike1]als ik vervolgens de hendel helemaal naar me toe haal dan kan ik seinen maar blijft het grootlicht niet staan wat wel hoort[/quote]
Zo te lezen zijn de lampen niet stuk ;
Mogelijk is er in de bedrading geknipt om pendelende koplampen mogelijk te maken.

Gr. paul

Highway (115) PRO, 10 jaar geleden

Hoe staat de schakelaar? Om het groot licht vast te zetten moet de schakelaar van het licht in de dimlicht stand staan niet op de 0 stand.

keike1 (0), 10 jaar geleden

Heb ik ook al geprobeerd, zowel in stand 0 als stand 2, de zekeringen zijn wel goed er zal ergens wel een draad zijn doorgeknipt maar waar? Kan vanaf de stuurkolom niks vinden, ga morgenmiddag de bedrading zoveel mogelijk volgen.

keike1 (0), 10 jaar geleden

Heb vanmiddag de bedrading bekeken en kan niks bijzonders vinden, is er ook iemand die een schema heeft van de bedrading voor de verlichting het zijn xenon lampen af fabriek.
Verder kan ik niks bedenken hooguit dat de schakelaar stuk is van het grootlicht of dat je het via de software weer moet inladen ofzo.
Mischien is er iemand anders die nog ideeen heeft, dan hoor ik het graag

ronny530 (0), 10 jaar geleden

Lijkt me toch een probleem in de hendel, seinen lukt wel als u de hendel helemaal naar u toe haalt. Het groot licht werkt dus wel maar de bediening laat te wensen over. Politieagenten gebruiken het seinen met groot licht om de aandacht te trekken dus vele malen per dag de kans op slijtage neemt dan navenant toe.

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=ronny530]Politieagenten gebruiken het seinen met groot licht om de aandacht te trekken dus vele malen per dag de kans op slijtage neemt dan navenant toe.[/quote]
Nee, dit is niet het geval.
Pendelende koplampen / grootlicht wordt niet handmatig bedient, hier zit een stukje elektronica achter.

Gr. paul

keike1 (0), 10 jaar geleden

probleem opgelost vanmorgen naar de sloop geweest aardig eindje rijden voor een nieuwe schakelaar maar het werkt nu.
Iedereen bedankt voor de suggesties en ideeen

met vriendelijke groeten

klaas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.