Volvo 740: haperen op benzine

Bouwjaar: 1989

motor 2300, loopt op lpg goed. Op benzine soms ernstig haperen, soms ook goed lopen. Vernieuwd zijn oa. benzinepomp, filter, 2 stuks temp. voelers.
Momenteel geeft de benzinepomp soms een geluid dat lijkt op drooglopen terwijl de tank meer dan genoeg gevuld is.
Kan het zijn dat er ergens lucht in het systeem komt ?
Er is overigens geen lekkage van benzine of lucht ergens merkbaar. Wie weet raad ?

Gerard3555

Geplaatst door Gerard3555 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 740? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cruiser1849 (0), 18 jaar geleden

Toch eerst nog maar eens de benzinetank controleren. Bij oudere auto's op lpg komt het vaak voor dat de aanvoerbenzineslang IN de tank uitdroogt omdat de tank bijna nooit geheel gevuld wordt. Regelmatig worden zeer kostbare reparaties uitgevoerd aan van alles en nog wat, terwijl een slangetje van een paar duppies de oorzaak is...

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

verstuivers schoonlaten maken kan ook veel helpen.

blix (0), 18 jaar geleden

Ik heb een volvo 940 met precies het zelfde probleem. Na lang zoeken was het een heel makkelijke oplossing. De luchtmassameter die achter eht luchtfilter zat werkte neit meer correct. Er werden foute gegevens naar de computer gestuurd waardoor hij op benzine bagger liep. LPG heeft blijkbaar die meting niet (of nauwelijks nodig) want daar liep die altijd goed op. Massameter laten vervangen en hij haperde niet meer op bezine.
De luchtmassameter kan kapot gaan door backfires.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 740 of stel zelf een nieuwe vraag.