Volvo 440 1994: Heet worden motor

Bouwjaar: 1994, Motorcode: B18U

Hallo, ik zit met het volgende. Bij normaal rijden komt mijn temperatuurmeter bijna nooit hoger dan +/- 1/3. Zodra ik dan van de snelweg kom (140km/u) loopt de temperatuur op naar iets boven het midden. De motor gaat dan ook een stuk "rauwer" lopen. Je hoort de kleppen dan ook een beetje tikken.
Als ik dan parkeer slaat meestal binnen 1 minuut de ventilator van radiateur aan.

Vraag is dit normaal? De temperatuur schommelt dus erg tussen stad en snelweg. Met al mijn eerdere/andere auto's heb ik er nooit last van gehad.

Wie stelt me gerust?

theike

Geplaatst door theike (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Michel Iglesias (0), 20 jaar geleden

Naar mijn idee is het niet abnormaal als de naald van de temperatuurmeter op de helft staat. De ventilator slaat aan wanneer je geparkeerd staat, omdat bij stilstand de luchtkoeling die er tijdens het rijden op de snelweg wel was nu dus ontbreekt. Zonder deze luchtkoeling van het rijden krijgt de ventiltor het signaal dat het bij moet koelen. Niet direct iets om je zorgen over te maken. Wat betreft het rauwer lopen en tikken van de kleppen kan ik je weinig zeggen. Hoeveel km heeft ´íe gelopen?

groeten,

Michel

theike (0), 20 jaar geleden

Ja, ik begrijp wel dat het aan de rijwindkoeling ligt, maar waarom loopt die motor rauwer als hij heet is. Koel loopt ie vrij rustig.
Hij heeft er nu 190.000 opzitten.
Ik rijd ongeveer 100 km per dag voornamelijk 80km/u en snelweg.

Michel Iglesias (0), 20 jaar geleden

Zijn de kleppen bij 150.000km gesteld?

testkees (0), 20 jaar geleden

Theo, je verhaal klinkt normaal !!
De kleppen kunnen bij de RN motor beter tikken,ls je ze niet hoor staan deze te krap! (omgekeerde slijtage) is je olie pijl goed? gooi er niet teveel olie in dan krijg je problemen met de krukas kering. Half pijlstok streepjes is goed!En neem een goed olie Merk!

theike (0), 20 jaar geleden

Bedankt, voor jullie reacties. Ik heb met de garage afgesproken over 2 maanden ongeveer even te laten kijken naar de kleppen gelijk met de grote beurt. Ik houd jullie op de hoogte, maar voorlopig lijkt ok.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.