Volvo 440: Loshalen portier bekleding

Bouwjaar: 1995

Hallo, bij mijn volvo 440 heeft vandaag het schroefje van de hendel om de deur mee dicht te trekken, het begeven. Dit zat al langer los, maar schoot er vandaag vanaf. Nu moet je om dit schroefje weer vast te krijgen de bekleding eraf halen. Ik heb dit ooit bij mijn toyota corolla gedaan en toen was het vrij makkelijk door 3 schroefjes te verwijderen en de raamhendel.

Maar bij de volvo zie ik geen schroefjes? Ik heb het even bekeken, maar ik weet niet hoe het los kan (zonder beschadigingen).

Wie heeft hier ervaring mee?

theike

Geplaatst door theike (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 20 jaar geleden

Bijna het zelfde kapje van deuropener verwijderen door di iets naar voren te duwen en dan verwijderen raamslinger verwijderen
De bekleding voorzichtig lostrekken indien noodzakelijk met behulp van gereedschap tussen deur en bekleding te zetten.
De bekleding zit met klemmetjes vast.

theike (0), 20 jaar geleden

Alvast bedankt.. maar zou je iets specifieker kunnen zijn. Ik begrijp niet precies wat je bedoeld...
Dit is wat ik eruit opmaak;
De hendel om de deur mee te openen moet je iets naar voren halen en dan eruit trekken?? Dan verwijder je de raamslinger, maar hoe?? gewoon trekken.
Vervolgens haal je de bekleding los.

volvoxc90 (0) PRO, 20 jaar geleden

De handel waar je mee de deur open maakt daar zit een kapje achter dat moet je iets naar voren of drukken en dan kun je weg nemen is niet goed uit te leggen maar dat moet je een keer gezien hebben probeer maar rustig dan zal het wel lukken.
Se raamslinger zit met een schroefje of veertje vast weet ik zo niet uit mijn blote hoofd. Als het met een schroefje zit moet de ter hoogte van het asje een randje van de slinger wegnemen.
Als het met een veertje is dan zit achter de raamslinger een veertje dit kun je niet zien maar met een speciale tang of een ijzerdraad waar je een haakje aan maakt het veerjte verwijderen als je met het haakje er achterkomt dan trekken.
Het zijn allemaal dingen die niet makkelijk zonder beeld zijn uit te leggen dus als het niet wil lukken maak dan niet veel kapot en ga naar de garage. Om de deurklink weer vast te zetten moet je een ander plasic moertje monteren een dikkere schroef zal niet gaan omdat de schroef nu al dik is en een dikkere er niet inpast.

theike (0), 20 jaar geleden

Ik ben eruit! Je hoeft helemaal niet de bekleding los te halen om die hendel (waarmee je de deur dichttrekt) eraf te halen. Je kunt die hendel gewoon "in 2en trekken". Deze bestaat namelijk uit twee helften. Als je de bovenste helft/kap eraf haalt kan je de schroeven zo aandraaien. Dit kost bij de dealer 5 euro, maar als je het zelf doet ben je binnen 2 minuten klaar.

Dus voor al diegene die een loszittende portierhendel hebben. Gewoon ff kapje van de hendel loshalen.

theike (0), 19 jaar geleden

Update:

theike (0), 19 jaar geleden

Update: na een inbraak 2 portieren moeten vervangen en het is betrekkelijk eenvoudig de portierbekleding te verwijderen.
STap 1: klik het hendeltje van de portiergrepen uit elkaar zoals hierboven al beschreven. Hieronder zitten 2 grote parkers die losmoeten.
STap 2: haal het dopje dat op de hendel om de raam open en dicht te maken zit los met een schroevedraaier, hieronder zit een schroefje dat los moet.
Stap 3: schuif voorzichtig het kapje los waarmee je de deur ontgrendeld, door dit een beetje met een schroevedraaier op te tillen en naar links/rechts te verschuiven.
STap 4: trek onderaan de portier bekleding een keer flink hard zodat de bekleding op 2 punten losklikt.
Schuif vervolgens de bekleding eraf en klaar!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.