Volvo 940: LPG tank vervangen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: B230FK

Ik zou graag de gastank in mijn volvo 940 (sedan) willen vervangen door een ringtank. Weet iemand of dit werk zelf uit te voeren is of is het specialisten werk?

Ik kan aan een ringtank komen die volledig gevuld is, levert dat nog problemen op? Mijn eigen tank zou ik voor de veiligheid helemaal leeg kunnen rijden.

Ik kan me zo voorstellen dat ik mijn eigen tank verwijder. Dan de andere tank inbouwen, daarna gas aansluiten en als laatste electra aansluiten.

Oldchatterman

Geplaatst door Oldchatterman (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Michel78 (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Ombouw is geen probleem. Tanks, vol of leeg, zijn goed afgesloten d.m.v. diverse kogels in de leidingen. Leeg is echter altijd het best. Let er op dat de tank nieuw is omdat tweede hands tanks niet toegestaan zijn. Wellicht geldt dit niet voor de relatief moderne ringtank. Navraag is belangrijk omdat je anders bij de eerst volgende APK een probleem hebt.
Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.