Volvo 460 1995: onregelmatig stationair

Bouwjaar: 1995, Motorinhoud (cc): 1600

Mijn volvo 460 1.6i loopt niet regelmatig stationair. hij schommelt tussen de 900 en 1000 toeren. Wie weet waar dit aan ligt?
daarnaast heb ik nu een aantal keren gehad dat ik achteruit inparkeer en vervolgens de auto niet meer op toeren komt. hij schommelt even en gaat dan bijna uit. Ook start hij hierna moeilijk. lijkt alsof die verzopen is. heb geen verstand van auto's maar goede tips en verklaringen zijn altijd welkom.

eddie2490

Geplaatst door eddie2490 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

doet mij dneken aan een gescheurde of lekker vacum slang kijk ze allemaal even na oner de motor kap.

gr tijne

Volvo-Specialist (0) PRO, 18 jaar geleden

Het valt niet mee om een 440/460 16i mooi stationair te laten lopen, bij de Volvo-dealer hebben ze mischien nog service-bulletins over dit typische 16i probleem.
Het staat niet in de boeken, alleen in de service-bulletins.
Je moet in ieder geval beginnen met het gasklephuis goed schoon te maken.

novita (0) PRO, 18 jaar geleden

ja klop.
gasklephuis schoon maken,stationair klep reinigen,dopje (blauw)verwijderen bij de gasklep(bovenop)schroef indraaien tot vast,dan 2 volle slagen open.
als dit nog niet werkt,gasklep afstellen,stekker losmaken van de gasklep en voor nood doorverbinding maken(met omh meter kijken op de gasklep welke stationair verbinding maakt)dan toerental afstellen met boutje gasklep,als je dat hebt gedaan,gasklep verwijderen en stat schakelaar verwijderen,deze opboren naar(ik dacht 7mm)alles weer monteren en stationair schakelaar afstellen op 560mv.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.