Volvo V40: op benzine draait hij heel slecht en op lpg normaal

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1900

De wagen draait en rijd slecht op benzine en het motorstoring lampje brand, op lpg draait hij normaal maar het lampje brand ook. We zijn naar de volvo dealer geweest maar die kon ons niet verder helpen, heeft hem uitgelezen:emissieprobleem (ja duh), heeft er een busje injectiecleaner ingedaan en daar hebben we 80 euro voor betaald. ongeloofelijk.
Dan zijn we naar de garage in de buurt gegaan. Die heeft (zogezegd) 3 uur (!) de wagen zitten uitlezen en dan bleek het volgens hem een van de lambdasondes te zijn maar hij weet niet welke. Zijn er trouwens 3 lambda sondes, ik dacht 2? Nu beweert die dat voor het vervangen van die lambdasondes de zetels er moeten uitgehaald worden enz; is dat zo?Ik weet echt niet meer welke garagisten nog te geloven zijn en of ze zelf wel beter weten dan de klant wat de problemen zijn...

disk

Geplaatst door disk (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

Een V40 uit 2006 met een 1900 motor ??????????

disk (0), 17 jaar geleden

nee wagen is van 2000 ik heb het bouwjaar vergeten in te vullen sorry
is een bi fuel vanaf fabriek afgeleverd dus lpg niet later ingeplaatst

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je weet ook niet welke foutcode de dealer had uit gelezen? het kan natuurlijk zijn dat de injectors door het lopen op LPG helemaal dicht zitten omdat je dealer cleaner in de tank heeft gedaan. Volvo heeft helaas 1 code en ik denk dat je dealer dat heeft uitgelezen waar je niet veel mee kunt want dat heeft vele oorzaken.

Ik zou de injectors eens laten reiningen door middel van de ultrasone metode er is vast wel een bedrijf bij je in de buurt die het kan.

thieu (0), 17 jaar geleden

Hallo Disk,
weet je zeker dat de motor geen 2 brandstoffen tegelijk krijgt wanneer deze op benzine staat?
Welk LPG systeem heb je in jouw auto?

Thieu

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Thieu het is goed mogelijk wat jij daar zegt het is een bi- feul heeft disk gezegdt.
Bi-feul van volvo heeft een necam installatie als ik me niet vergis.

Disk je kunt dit proberen door op de tank de stekker van de afsluiter los te halen zodat er geen gas naar voren kan stromen of de afsluiter bij de verdamper maar die is lastig te zien en bij te komen.

Toch denk ik dat het verstopte verstuivers zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.