Volvo 940: remmen lopen aan?

Bouwjaar: 1991

Ik heb een volvo 940 uit 1991. De wagen heb ik sinds 15 maart en heb ik bij een tweedehands volvodealer gekocht. Ik ben al jaren gewend in mijn ouders 940 (uit 1992) te rijden. De auto van mijn ouders remt alleen beduidend beter. Ook mijn vorige (eigen) volvo 940 (alleen zonder LPG installatie uit 1991) remde beter dan deze.
Nu ging ik vandaag eens controleren of de remblokken nog goed waren. Heb de auto opgekrik en heb het wiel er af gehaald. Toen ik het wiel toen rond draaide hoorde ik zacht schurend geluid. Ik weet niet of dat normaal is?
Vervolgens heb ik de auto even gestart om de remdruk op te laten bouwen. Vervolgens een paar keer geremd en na een minuut weer de wagen afgezet. Nu probeerde ik het wiel weer te draaien maar er zat beduidend veel weerstand op. Na wat rond draaien nam die weerschand iets af.
Is dit alles normaal? Lopen remmen altijd iets aan na het remmen? Of moeten remblokkken helemaal loskomen van de schijvebn als je de rem los laat.
Ik hoop dat jullie iets kunnen maken van dit (nogal) vage verhaal.

Met vriendelijke groet jelle bos

blix

Geplaatst door blix (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wieheide (0) PRO, 18 jaar geleden

Het volgende controleren,danwel schoonmaken:Zitten de remblokken ook vast tgv corrosie in de remklauw.zo ja goed schoon maken,remklauw invetten met koperpasta of keramisch vet(spuitbus)niet op het wrijvingsvlak van de remblokken zelf aanbrengen,dan remd de auto slechter dan voorheen.
De remtang controleren hierin bevindt zich de remzuiger,mogelijk is de stofhoes kapot,tgv.hiervan zal de zuiger vastroeten in remtang. remedie vernieuwen.
Tenslotte de remtang wordt aan de remklauw bevestigd door 2 geleide/glijpennen deze roesten vlt ook wel eens vast,dus ook controleren,wat tevens nog een optie is er zijn geen originele remblokken gemonteerd, ik hoop dat je hier wat mee doen kunt
Grtzz.Wieberen

blix (0), 18 jaar geleden

bedankt voor je reactie.

Ik ben toch maar naar kwik-fit gereden. (vandaag) daar hebben ze alles uit elkaar gehaald en nu blijkt een remcylinder ernstig verroest is. Vandaar de hangende rem. Ze adviseerden de remschijf te vervangen omdat die "blauw" geworden is. Hier zag ik echter niets "fysieks" aan dus heb ik "nee" gezegd. Is dit een juiste beslissing geweest of is het van essentieel belang dat "blauwe remschijven" vervangen worden? De remcylinder wordt iig vervangen van de week.

groet Jelle Bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.