Volvo V70: v70 classic melding "DISK" in boordcomputer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: B5244S

Heb net een nieuwe v70 Classic automaat aangeschaft welke Drie problemen!? vertoont:

Als eerste de melding DISK in het paneel van de boordcomputer(met alle blokjes welke de keuzestand aangeven,knipperen) tijdens bijv. omschakelen van temp.aanduiding naar actueel verbruik ,daarna is het weer weg.

Als tweede ,als ik s'morgens wegrijd en dan na +/- 3a4 minuten stil sta bij het stoplicht schommeld het toerental een paar maal tussen 650-800 omw/min (ik hou dan mijn rempedaal ingetrapt, het is een automaat) dit probleem is over als de motor warm is dan heb ik nergens last van.

Als laatste, het lijkt alsof de lichtsterkte varieerd op het dashboard/koplampen ,dit is vooral te zien als de ruitbediening wordt gebruikt. Voor ik deze auto kocht heb ik met eenzelfde uitvoering gereden die hier ook gevoelig voor was nog in ergere mate is dit normaal bij deze type's? ik heb hiervoor een 850 gereden en hier is dit mij nooit opgevallen(2.5 10v uit '95 incl. boordcomputer).

Na mijn koop heb ik de accu meteen vervangen door een BOSCH ACCU in een zwaarder type ,het gasklephuis gereinigd ,de stappenmotor op de inlaatslang gereinigd (zit direct op de slang geschroefd), en de MASSA PUNTEN onder/naast de accubak gereinigd.
Maar deze punten blijven aanwezig ,ik ben nieuwsgierig of iemand hier ervaring mee heeft en mij kan helpen.

Een NIEUWE FORUM KLANT

volvo 2000

Geplaatst door volvo 2000 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

De melding disk kun je oplossen door de print achter op het dashboard te vervangen. Ik heb het een keer mee gemaakt en we hadden de schakellar vervangen en van alles door gemeten maar , uit eindelijk was de print de oplossing. Waarschijnlijk een slecht contactje of iets dergelijks op de print.

De 2 storing kan ik zo niet direct iets over zeggen.

Heb je foutcodes?
Gasklep toch defect aan het raken of stationare regelklep. Is afhankelijk of je een electronische gasklep heb of niet.
Ik denk haast van wel.

volvo 2000 (0), 16 jaar geleden

Bedankt alvast XC90 ik ga even contact opnemen met AC-tronics wellicht hebben zij een oplossing voor het dashboard.

Het is inderdaad het type met electronisch gasklephuis ,deze heb ik al gereinigd en ik begrijp dat hierna een SW update uitvoeren dus niet de oplossing is. Nog een vraag is bij de nieuwe type's de stat.regelmotor het klepje wat op de slang is geschroefd(bij mijn vorige 850 was het echt een losse stappenmotor) en geven deze ook wel eens problemen?of komt hier dan een foutmelding bij van pas.Er zitten trouwens geen foutmeldingen in het systeem voor zover ik weet.

Ik heb trouwens via internet een Vadis dvd aangeschaft maar het installeren hiervan geeft nogal wat gedoe ,je moet namelijk eerst je computer terugzetten in 2004 (bios) en dan installeren ,maar het lukt mij niet helemaal weet iemand misschien een makelijkere versie of is dit zo complex.
Ik heb namelijk ook een versie van SAAB(heb ook nog een 900 Cabrio uit '87) en deze werkte meteen.Het is namelijk wel erg makkelijk om je spullen op te zoeken.

XC90 mag ik ook nog een vraag stellen over de lichtsterkte welke lijkt te varieren ,is dit een bekend euvel bij deze type's??? Ik zal nog wel even de rimpelspanning van de dynamo laten meten misschien is er toch een diode stuk in de dynamo.

Mvg Erik

volvoxc90 (0) PRO, 16 jaar geleden

Controleer de accupoolklem als je hem gestert hebt of laat lopen met verbruikers aan.
In jou geval zal dan de accuplusklem erg warm worden en daar zit het probleem dan met de lichtsterkte denk ik.

Als het een electronische gasklephuis is zal het op vervangen uit komen.
Het gasklephuis regelt ook het toerental.

jagster (0), 16 jaar geleden

Kijk ook even de koppeling na van de aircocompressor.

volvo 2000 (0), 15 jaar geleden

Het probleem is inmiddels opgelost de melding DISC betekendt onderbroken !!! ik heb toen de schakelaar uit elkaar gehaald aangezien de klacht voorkwam tijdens het selecteren en iets meer spanning op de sleepcontacten gezet en het euvel is verholpen.

Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.