Volvo 940: Volvo 940 op gas heeft plotseling geen brandstoftoevoer onderweg

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.3i

Onderweg, tijdens het rijden, gaat het lampje van het knopje waarmee je wisselt van gas naar benzine uit.
Dan stopt de brandstoftoevoer en slaat de motor af.

Even onverklaarbaar als dit gebeurt, slaat de motor na een tijdje (max 6-7 min maar 30 sec kan ook) ook weer aan. Dan heb ik een paar keer geprobeerd te starten, ging het lampje niet aan en plotseling wel.

De hele zomer is het niet gebeurd en in oktober plotseling weer wel. Dus dacht ik dat de buitentemperatuur ermee te maken zou hebben, maar toen het in oktober 21 graden was, gebeurde het ook. Ook met een koude motor als ik 's morgens inmiddels 30 min onderweg ben, als ik bijna thuis ben na 45 min rijden aan het end van de dag, na een klein ritje door de stad enz.
De garage heeft ook geen idee en kan natuurlijk wel uuuuuuren gaan zoeken, maar dat kost een vermogen!

Wie kent dit probleem en heeft de oplossing?

Regina1

Geplaatst door Regina1 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Tech-center (0) PRO, 11 jaar geleden

Neem aan dat er een lpi vialle in zit ?Zekeringen in de blokjes die later aan gebracht zijn met gas inbouwen , die oxideren nog wel eens . De zekeringen zitten dacht ik bij de accu . Zijn 4 zekeringen in 1 blokje . kan ook zijn dat er 2 blokjes van 4 zitten . Verder kan er nog een gas computer zijn waar de connector van geoxideerd is , of als het systeem al is aangepast een omschakel relais wat het niet meer doet . Hangt dus af van wat er allemaal inzit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.