Volvo 940: Motor hapert op gas

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3turbo/ic automaat

De motor van de Volvo start en loopt als een zonnetje op gas, zodra de computer de toevoer overschakelt naar gas gaat de motor slecht en onregelmatig draaien als of hij op 3 pitten loopt. Ik kan gas bij geven maar de motor wil niet goed op toeren komen en gaat uiteindelijk uit. 2 jaar geleden zijn de injectoren van vaillant en het spruitstuk gereviseerd. Het is zomaar spontaan begonnen tijdens het rijden. Alles is keurig netjes bij gehouden en ontsteking staat goed anders zou de motor niet zo mooi draaien op benzine. Wie kan mij een advies advies geven.

14he06nk56

Geplaatst door 14he06nk56 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

14he06nk56 (0), 11 jaar geleden

Het moet zijn de motor van de Volvo loopt als een zonnetje op benzine, bij overschakelen naar gas gaat het dus fout. Dit gaat overigens automatisch.

wolda (0), 11 jaar geleden

14he06nk56,

Heb je LPI van Vialle?
Twee dingen waar ik direct aan denk en regelmatig voorkomen bij LPI:
LPI pomp in de tank is defect. Kan gerepareerd of vervangen worden maar kost een aardige duit
LPI onderbreekrelais defect. Als je LPI er sinds 1997 inzit, heb je nog het oude onderbreekrelais dat problemen kent, je motor loopt dan op zowel benzine als gas en dat loopt "iets" te rijk en geeft problemen.

Als ik je symptomen goed lees lijkt mij een defecte pomp het meest waarschijnlijk. Bij het lopen op zowel gas als benzine loopt de motor wel redelijk stationair maar op het moment dat vermogen gevraagd wordt, kan de ECU het niet meer bijregelen en gaat de motor bokken. Jouw geval lijkt meer op een beetje aanwezig gas in de leiding dat verbruikt wordt en als dat op is slaat de motor af.

De pomp in de LPI tank kan soms vervangen worden, er zijn een paar bedrijven die dat doen. Als je naar de gemiddelde LPG boer gaat zal zeker een vervangende/nieuwe tank voorgesteld worden en dat is duur, orde/grootte 800 euri's.

Kijk ook eens op volvo700vereniging.nl, daar is veel kennis over de 940 en ook over LPG en/of LPI problemen

14he06nk56 (0), 11 jaar geleden

Wolda bedankt voor de oplossingen eerst wilde ik er maar niet aan dat de pomp kapot zou zijn omdat ik hem hoorde draaien. Ben bij 2 installatie bedrijven geweest en nummer twee heeft met de computer de boel bekeken de motor liep daar keurig bij de proef op gas en alles wees er op dat het goed was. Ik ben toen naar huis gereden onderweg begon het gestotter weer en de motor viel stil op de snelweg. Ik ben direct terug gereden en opnieuw uitgelezen. Geen fout melding in het systeem maar wel te weinig druk. Ik moet dus een hele tank met alle toeters en bellen bedrading en gas benzine schakelaar etc voor 1100 euro laten vervangen. Een goed nadenkertje dit weekend. of is er nog een alternatief????????????

vriendelijke groet,
Henk

JaapVeld (0), 11 jaar geleden

Google maar eens op pomp vialle vervangen. Ik mag hier geen reclame maken dus je zult zelf even moeten zoeken maar het kan veeel goedkoper

Gr Jaap

14he06nk56 (0), 11 jaar geleden

Bedankt Jaap, mijn oplossing is wat groter dan 1 probleem. Ik ben eens aan het googelen gegaan en heb iemand gevonden die mij wilde helpen. Hij is bij mij thuis langs gekomen en heeft de pomp vervangen die was echt kapot dat was al uit een test gebleken. Mijn computer gaf ook problemen de ene keer wel de ander keer niet lopen op gas. Ook een gebruikte computer over gezet. Het LPi onderbreker relais bleek ook niet al te best en is omgeruild voor een ander gebruikt relais. Nu openen alle 4 de injectoren en loopt de motor goed. Het was een hele operatie maar het probleem is verholpen. De motor heeft 512.000 km op gas gelopen vanaf de levering zit er al een vialle gas systeem in. Er zal vast wel eens wat vervangen zijn denk ik. Ik ben voor een redelijke prijs geholpen met een rekening dus geen sjoemel werk.

Groet Henk

JaapVeld (0), 11 jaar geleden

Hoi Henk

Fijn dat ie het weer doet zoals het hoort. Mijn Peugeot is vorige week ook over de 500.000 gegaan met z'n Vialle installatie en inderdaad ook een gaspomp moeten vervangen maar ja wat wil je met deze kilometerstanden.

Gr Jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.