BMW 3-Serie: Differentieel verwisselen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6 automaat

Hallo,

Omdat de differentieel nogal zingt dient deze vervangen te worden door eentje via onderdelenlijn. Ofwel tweedehands. Nu is deze auto een 316i uit 1996 een automaat versie en kan ik zonder problemen een differerentieel van een 5 bak ter hand nemen? of loop ik tegen allerlei toestanden aan.
Zit er een sper op dit type?

De olie is verleden jaar ververst (kroon-olie) maar het zingen is niet opgelost.

P605

Geplaatst door P605 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 11 jaar geleden

Nee je kunt niet zomaar een diff nemen, ze hebben per motor en per soort versnellingsbak een andere overbrenging, je hebt bijna zeker geen sper.

gr Martin

P605 (0), 11 jaar geleden

Het alternatief is dus de differentieel demonteren en de lagers laten vervangen.

GJBAutos (0) PRO, 11 jaar geleden

Het is helemaal niet gezegd dat het lawaai van de lagers komt, en dan is het ook niet niet heel eenvoudig lagers vervangen, je kunt het beste uitzoeken wat voor diff er nu onder zit (Kan via het chassis nummer uitgezocht worden) en dan kijken wat er verkrijgbaar is, een kleine afwijking in de overbrenging is niet erg.

gr Martin

Freude_am_Fahren (0), 11 jaar geleden

Het zingen hoeft inderdaad niet (alleen) van versleten lagers te komen, maar kan ook het gevolg zijn van vergrootte speling op de tandflanken van pignon (ingaande as) en kroonwiel door slijtage.
Door het toevoegen van vulringen (shims) op de pignon-as (tussen pignon en eerste lager) wordt de speling zo afgesteld dat het contact-vlak van de pignon/ kroonwiel tandflanken zo goed mogelijk in het midden van de tandbreedte ligt. Dat laatste test men door merk-inkt op de tandwielen te spuiten en dan een paar maal met de hand rond te draaien.
Voor het aanbrengen van vulringen dient de pignon-as te worden gedemonteerd. Tevoren zet men een merkteken op as en moer om deze weer in dezelfde positie te zetten (met bijbehorende voorspanning van de lagers) als in de oorspronkelijke situatie. Te strak voorgespannen (vaak kegel-)lagers op de pignon-as en daardoor warmlopen van de lagers en in het uiterste geval zelfs vastlopen van het differentieel dient als het effe kan te worden voorkomen ....

Op internet is veel info te vinden over de revisie van differentieels, zie bijv. op:
http://www.dtmpower.net/forum/e36-m3/194...

rover200vi (0), 11 jaar geleden

Je kunt de volgende achter differentiëlen swappen

316 automaat
318 automaat

Volgens mij passen sommige e30 differentiëlen als je een compact versie hebt. Of je moet het differentieel openmaken en alleen de interne componenten swappen..

P605 (0), 10 jaar geleden

De diff. (316 autom. gevonden) is verwisseld en er zijn geen problemen meer. Bedankt voor jullie reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.