BMW Bmw e36: Harde trillingen bij e36

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 316 i

Hallo,

Heb probleem met mijn e 36.As je effe file hebt of zo en je moet een paar keer rustig voor uit rijden dan komt er pricies van achter denk ik?
Harde trillingen en geluiden.Als ik voor de rest met de wagen rij doet hij da ni enkel met aanschuiven.
Wie kan mij meer vertellen wat dit zou zijn .
Alvast bedankt .

Steve 46

Geplaatst door Steve 46 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 16 jaar geleden

heb je dit probleem ook met achteruit in parkeren,of even achteruit rijden en weer voorruit ?

controleer achteras rubbers,hardyschijf en subframe maar eens.

of zet hem eens in de eerste versnelling,hou de rem ingedrukt en laat de koppeling eens opkomen,niet zo ver dat hij afslaat maar met stootjes en kijk eens of je niks ziet aan je achterwielen indien je dit doet

Stefan

Freude_am_Fahren (0), 16 jaar geleden

Dit verschijnsel kan ook door een 'happende' koppelingsplaat veroorzaakt worden. Via de aandrijflijn worden de schokken naar de achteras doorgegeven. Met de test uit de vorige reactie moet het verschijnsel verminderen.

Steve 46 (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Tof voor de snelle reactie.
De wagen doet da ook in achter uit en met parker maar meestal enkel as je even traag voor stop voor op da daarna achter uit rijd.
Heb de wagen in versnelling gezet en rem ingedrukt en de kopeling meer maals stilletjes laten op komen maar dan hoor je enkel op het laaste voor het bijna stil vallen trillingen en geluiden van aan de motor komen en zie ni direct iets met de wielen gebeuren.
Dus as ik dan weer wil stilletjes aan schuiven gaat het geluid percies naar achter en gaat het soms zo erg da je het hoort bonken in de wagen net als of dingen over elkaar knotsen.
En anders bij gewoon verkeer en gebruik nik normaal.

mvg Steve

Freude_am_Fahren (0), 16 jaar geleden

Als het verschijnsel vooral optreedt na een gangwissel (van vooruit naar achteruit, of omgekeerd) wordt - te grote speling in - de versnellingsbak een grotere verdachte, meer nog dan de koppeling. Het kan ook een gevolg zijn van overmatige speling in (koppelingen van) de cardan-as of in het differentieel. Dat zou dan wel gepaard moeten gaan met nog andere bijgeluiden, zie onder het topic ' "bonkend" geluid bij loslaten van het gaspedaal, tijdens het rijden'.
De volgende test kan cardan-as/ differentieel als mogelijke veroorzakers van het probleem uitsluiten:

Een wiel van de grond; met flinke sokken-tang cardan-as/ rest v. aandrijflijn op verschil-lende plaatsen vasthouden (vlakbij hardy-schijf/ tussenlager cardan-as/ vlakbij ingaande flens differentieel) en controleren of/ wanneer de rotatie van het opgekrikte wiel - daarvoor heb je uiteraard een tweede paar handen nodig - buitensporig groot is. Verder kun je bij deze test de versnellingsbak in vooruit-/ achteruit-resultaten eens vergelijken.

Bij geen al te grote speling/ geen gekraak vanuit de versnellingsbak, blijft de koppeling de verdachte veroorzaker.

Steve 46 (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Na lang wachten hier ben ik terug probleem is uiteindelijk op gelost!!
Oorzaak de koppeling.
Bedankt voor het meeoplossen van het probleem .

mvg Steve

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

https://problemcar.nl/topic/bmw/bonkendg...
kijk hier eens en lees maar goed door

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.