Citroën ax 1.1: lekkende olie

Bouwjaar: 1991

Hallo, ik heb sinds 1 dag een citroen ax. Ik heb hem gisteren gekocht en toen was hij ook net gekeurd. Niks aan de hand maar toen ik hem vanmiddag parkeerde en terug kwam lag er een plasje met olie op de grond. Het komt van rechts waar de distrubutie snaar ook zit en de olie stroomt eruit. Ik heb mij laten vertellen dat dit de keering kan zijn hoeveel kost dit mij om te laten repareren en kan het ook iets anders zijn. Alle info welkom alvast bedankt

jkm5454

Geplaatst door jkm5454 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

aupers (0) PRO, 19 jaar geleden

Vaak de koppakking bij dit motortype.

Paul

jkm5454 (0), 19 jaar geleden

bij mijn koppakking is het droog het komt uit dat zwarte ding waar de distributie snaar zit.....maar als het de koppakking is wat kost het dan ongeveer om het te laten maken?

Mulder8017 (0), 19 jaar geleden

is het niet je kleppendeksel daar zit een rubberenpakking
als de kleppendeksel er afis geweest wil die weleens gaan lekken
heb ik zelf bij een bx gehad

koppakking met afvlakken zit je ongeveer op een ¤ 125.00 - ¤ 175.00
ligt er aan waar je heen gaat

jkm5454 (0), 19 jaar geleden

bedankt voor je reactie maar ik heb geen idee waar de kleppendeksel zit, heb nog net verstand van een autoband verwisselen en mijn olie bij te vullen. Ben maar een vrouw ;)

Mulder8017 (0), 19 jaar geleden

kleppendeksel is die zwarte (bij de bx) deksel die over de hele motor heen loopt daar zit de dop voor het olie bijvullen ook op
en er komt een rubberen slang op aan
en de rubberen pakking die ik bedoel zit tuussen de kleppendeksel en het motorblok in

jkm5454 (0), 19 jaar geleden

Dat zit bij mij ietsje anders geloof ik (ax). maar ja ik ga toch maandag naar de garage en dan hoor ik wel hoe of wat en dat meld ik ook wel eventjes hier maar wel bedankt voor je reacties!

aupers (0) PRO, 19 jaar geleden

Regelmatig lekt de koppakking achter het distributiehuis. Heb ik ook met een Ax een keer meegemaakt. Dacht ook het kleppendeksel maar bleek niet zo te zijn.

Koppakking vervangen als het tegen zit een uur of 6 werk a EUR 50 is EUR 300 werk en ca. EUR 150-200 materiaal. Reken dus op ca. EUR 500.

Paul

jkm5454 (0), 19 jaar geleden

Nou vanochtend naar de Citroën dealer geweest die zeggen; de koppakking
ook nog maar even naar een garage geweest die heeft wat uitgebreider gekeken en die zegt weer het is je kleppendeksel en oiliekeerring.
Ja ik ben dus veel wijzer geworden .
Ben teruggegaan naar de persoon van wie ik 'm heb en de "vriendelijke" meneer wil 'm wel maken.
Nogmaals iedereen bedankt voor de reacties!!

autoservice 2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kopakking is gewoon defect. Een heel veel voorkomend probleem bij de 1.1 en 1.4. Kost (bij mij) nog geen 200 euri.

aupers (0) PRO, 19 jaar geleden

200 EURO? Hoe kan je het voor die prijs doen?

Groeten,

Paul

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

misschien gebruikt hij gewoon de oude pakking nog een keer

groeten michael

PayDay (0), 19 jaar geleden

Koppakking: 25,00
Kop vlakken: 35,00
+ -----
60,00

Als je het zelf doet... Pas nog 3x gedaan...

autoservice 2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

Koppakking 25,vlakken 35, olie 40, koelvl 25, arbeid 2 x 32.5 maakt samen 190 euro maar dan moet je wel goeie monteurs in diens hebben en noet z`on hoog arbeidsloon hebben. En dan adviseer ik je om gelijk om voor ongeveer 120 meer je distriebutieriem en spanlager te vervangen.

aupers (0) PRO, 19 jaar geleden

EUR 32,50 is bijzonder scherp! MB dealers zitten op meer dan het dubbele. En er moet niets tegenzitten om het in twee uur te doen.

Groeten,

Paul

ERIC2754 (0) PRO, 19 jaar geleden

Goeie monteurs vervangen ook de klepsteeldichtingen en monteren een complete koppakkingsset in plaats van een losse koppakking, en dus ook de keerring en eventueel zelfs nog , indien nodig , een nieuwe distributieriem. Dat kunnen wij alleszins ook niet voor 190 euro, zoals Paul ook beweert
Groeten,
Eric

autoservice 2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je veel citroen doet red je dat makkelijk in 2 uur. Maar bij mij word je niet ontvangen door een receptionist. Is er geen chefwerkplaats telefoniste of administrateur. We zijn met ze drieen en werken en verdienen met ze drieen. Dan kan dat.

autoservice 2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ho Eric met een goeie monteur bedoel ik alleen maar dat je dat in 2 uur kan. Ik ben de laatste die zal eggen dat ze bij een daeler niet goed werken. Maar iemand die bij mij komt heeft vaak een smalle beurs en dan is het positieve effect van klepsteel afdichtingen niet in verhouding tot de extra prijs die je daar voor betaalt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.