Citroën Saxo: Zwetende koppakking Saxo 1.1

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1i

Ik sta op het punt om een Citroën Saxo uit 1999 aan te schaffen. De kilometerstand is 98.500 km. Wat mij opviel bij de motor was de licht 'zwetende' koppakking, waarbij het rondom enigszins vet was. Duidt dit op een versleten koppakking, of valt het allemaal wel mee? De rest van het motorblok was schoon. De auto leek geen koelvloeistof via de uitlaat naar buiten te blazen, de rook die eruit kwam was niet wit. Ik heb al elders gelezen (citroën-forum) dat een zwetend motorblok vrij normaal is bij deze 1.1i-motor. Maak ik mij terecht zorgen, of is het een normale 'kwaal'?

Alvast dank voor jullie reacties!

Groet,
Niki

Nivi01

Geplaatst door Nivi01 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

is het wel je koppakking kan ook kleppendeksel paking zijn

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

de koppakking van de saxo is inderdaad een zwak punt veel voorkomend is olielekkage aan de voorzijde links bij distributie daarachter zit een oliekanaal

Audifreak763 (0) PRO, 16 jaar geleden

Andreas heeft gelijk, maar volgens mij zit dat probleem aan de rechterkant. Maar goed: links en rechts zal de autobranche wel altijd verdeeld blijven houden.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

distributie zijde is in dit geval rechtse kant,er wordt altijd bekeken vanuit zitplaats.

Audifreak763 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het maakt zelfs niet uit van waaruit je het bekijkt. Het stuur bijvoorbeeld, zit links. Dat blijft ook zo wanneer je ergens anders gaat staan.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

jaja maar als ik voor de wagen sta zit mijn distributie links zit ik in de auto zit hij rechts,het stuur zit inderdaad links (in Nederland)

Audifreak763 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als je een kennis in een auto aan ziet komen rijdt hij aan de linkerkant van de weg. En als hij voorbij is en je kijkt hem na dan rijdt ie plotseling rechts? Onzin natuurlijk: het stuur van de meeste auto's in Nederland zit links, en dat blijft daar zitten ook wanneeer jij ergens anders gaat staan.

Nivi01 (0), 16 jaar geleden

Het gaat om de (vanuit de bestuursderspositie gezien) rechterkant van het motorblok. Bovenop is het blok enigszins klam aan de kant van de distributieriem. Het is niet dusdanig dat de olie er uit lijkt te lopen, dus wellicht de 'gebruikelijke' Saxo kwaal, of is toch op korte termijn een nieuwe koppakking noodzakelijk?

Jan Citroen (0), 16 jaar geleden

Dit is een oud zeer dat al gekend is van de AX en is heel vaak verholpen door de kopbouten na te trekken ( en links of rechts doet hier toch helemaal niet terzake , alstublieft zeg ... )

Audifreak763 (0) PRO, 16 jaar geleden

Jan Citroen, wat doe je zuur. Je moest eens weten welke enorme berg onderdelen er dagelijks verkeerd wordt besteld vanwege de links-rechts-verwarring.

Hans4040 (300) PRO, 16 jaar geleden

Heren, er zit maar 1 linkerkant aan de auto en die zit tegenover de rechterkant,
Punt.

Jan Citroen (0), 16 jaar geleden

@ audifreak
sorry dat mijn reactie zuur overkomt , is zeker niet de bedoeling , maar nivi 01 heeft uiteindelijk niks aan dat gekrakeel over al dan niet links of rechts ( mij is vroeger geleerd dat bij een auto de kant waar bij ons - en niet in Engeland - het stuurwiel zit , dat dit de linkerkant is ).
En bij deze wil ik nogmaals herhalen dat voor dit probleem de simpele oplossing van het natrekken van de kopbouten in vele gevallen afdoende is .

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

voorkant achterkant links rechts net die dag dat ze dat gingen uitleggen op school was ik ziek,dus ik zal er wel nooit achterkomen hoe het zit,er belde iemand mij op en vertelde dat hij geen voorruit en achterruit meer had,ik zeg misschien de bak kapot,kwam hij hier aangereden lagen er allebij zijn ruiten uit.

dupl-u-19054-5dd14a44697fb+kosopoel (0) PRO, 16 jaar geleden

Waren dat de linker- of de rechterruiten,
Als het alleen links was dan zit het probleem misschien toch in de bak.
Sorry, flauw.
Ben het wel eens met Jan Citroen, bouten natrekken en lekkage onder controle houden.

Hans4040 (300) PRO, 16 jaar geleden

Rechtsom natrekken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.